Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – A fost nevoie de o ploaie de doar câteva minute pentru ca locuitorii cartierului reşiţean Muncitoresc să se gândească serios dacă merg în oraș cu mașina sau cu barca.

Asta pentru că, după numai zece minute de ploaie, pasajul din zonă era inundat, iar drumul era aproape impracticabil, spre deosebita „plăcere“ a şoferilor care au fost nevoiţi să-l traverseze.

Seara de luni a fost un adevărat calvar pentru cei care s-au încumetat să se aventureze pe străzile municipiului de pe Bârvaza. Căderile de ploaie au făcut ca drumurile să devină pustii în doar câteva minute, majoritatea şoferilor preferând să tragă pe dreapta sau să reducă viteza la maximum şi să circule cu luminile de avarii pornite. Asta mai ales pentru că vizibilitatea a devenit extrem de scăzută, dar şi din cauza apei de pe carosabil.

„În urma precipitaţiilor abundente căzute într-un timp foarte scurt în seara zilei de 26 august, canalizarea pluvială a municipiului nu a făcut faţă cantităţii mari de apă. Această situaţie a determinat apariţia unor probleme în anumite zone ale municipiului Reşiţa precum pasajul TMK, Strada Laminoarelor, zona Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, intersecţia Aleii Gugu cu Strada Făgăraşului”, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În consecinţă, echipe din cadrul Primăriei Reşiţa au făcut deplasări în teren şi au dispus măsurile necesare pentru remedierea problemelor. De asemenea, angajaţii AquaCaraş, operatorul judeţean de apă şi canalizare, au intervenit cu diferite utilaje, împreună cu cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul primăriei. În acest fel, „în mai puţin de o oră, arterele de circulaţie au fost degajate. De asemenea, Primăria Municipiului Reşiţa a emis o adresă societăţii AquaCaraş prin care s-a solicitat curăţarea sistemului de canalizare pluvial pentru a preveni apariţia acestor deficienţe”, se mai arată în documentul citat.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu