Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Unde-i umbră nu sunt bănci, unde-s bănci e şi soare iar sala de aşteptare stă închisă.

O spune Viorel Gugea, de loc din Brebu, de ani mulţi muncitor la UCMR. Omul face naveta aproape zilnic şi, după terminarea lucrului, trebuie să aştepte două ore până la plecarea trenului. Unde altundeva decât în gara Reşiţa Sud? Numai că „în faţa gării sunt bănci, dar bate soarele, chiar am văzut pe cineva căruia i s-a făcut rău de la căldură. În spatele gării e umbră dar nu-s bănci, iar sala de aşteptare o ţin închisă. E un afiş în geam pe care scrie că cheia e la impegatul de mişcare”, ne-a spus cititorul nostru. Dl. Gugea susţine că s-a adresat impegatului pentru a i se deschide sala de aşteptare, însă s-a lovit de refuzul acestuia.

Am cerut detalii de la impegatul de mişcare aflat în serviciu miercuri de dimineaţă. Acesta s-a arătat deschis la solicitările călătorilor, comunicându-ne că sala de așteptare rămâne închisă pe timpul nopţii, după plecarea ultimului tren, pentru a se evita posibilele distrugeri. Sunt însă cinci impegaţi de mişcare şi s-ar putea ca nu toţi să fie la fel de amabili. Iată de ce am discutat şi cu şeful gării, Todosie Tămăşilă. „Ştim cum arăta gara înainte şi vedem cum arată acum. De aceea ţinem sala închisă dar, pentru oamenii de bună credinţă ori pentru cei care vin cu bilet, deschidem fără probleme. Chiar şi în timpul nopţii am deschis dacă a fost nevoie. Călătorii să ceară cheia de la impegatul de mişcare”, ne-a declarat dl. Tămăşilă. Acesta a promis că va discuta cu impegaţii de mişcare pentru a nu se mai întâmpla situaţii precum cea semnalată de Viorel Gugea.

 

4 Comments

 1. Cand va deveni gara Reşiţa Sud functionala pentru trenurile via Timisoara/Regiotrans????
  Sau vom ramane tributari gandului ca aceasta investitie nu a fost facuta in folosul transportului civilizat, modern al calatorilor, ci cu alte „scopuri”!

  • Foarte buna intrebare Ana. Cred ca ar trebui si ceva organisme de ancheta sa se intrebe aceeasi intrebare.

 2. ecourile unui proiect european ,, Gara Resita Sud ,, …avantaje la purtator, asa este cand se munceste la stat (ca forma de sedere nu de organizare) !
  am constata si eu o data avantajele si efectul benefic al acestui proiect euro 6

 3. Vazuta de sus, Gara Resita Sud chiar pare o pata de culoare in zona. Dar daca revii pe pamant, perceptia se schimba, senzatia pe care o ai departandu-te de conceptul de civilizatie. Pe langa cele prezentate, mai constati ca iarba din spatiul verde aferent, in loc sa aiba aspectul unui gazon (englezesc), arata ca o superba faneata ce asteapta coasa manuala care mai mult rupe decat taie, dand un aspect neuniform si neingrijit, de mahala. Niste cutii din beton, in care initial erau flori, sunt acum pline de balarii si au inceput sa se incline dupa cum e terenul.
  Cand te apropii de gard olfactivul predomina vizualul, mirosul de urina umana persistand intens, pentru ca WC fiind incuiat, oamenii mictioneaza pe unde pot, gardul fiind pe primul loc in preferintele acestora. Si asta in plina zi si in vazul tuturor, numai in al celor care trebuie nu. Si uite-asa facem noi un pas inainte spre civilizatie si trei inapoi spre evul mediu, cand dejectiile fiziologice se aruncau in strada.

Adaugă comentariu