Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ca și în anii trecuți, cei mai harnici reșițeni care au ieșit la vot încă de la primele ore ale dimineții au fost vârstnicii.

Deși dezamăgiți de clasa politică, oamenii nu au stat în case, considerând că votul lor este important pentru viitorul României. „Mi-am exercitat întotdeauna dreptul de vot, și în același spirit mi-am educat copiii și nepoții. Consider că prin venirea mea la vot îmi fac datoria pentru această țară, căci, de când suntem membri ai Uniunii Europene, și politicienii noștri au un cuvânt de spus la Bruxelles”, ne-a spus pensionara Rodica Gherma.

Din spirit civic s-a prezentat la urne și Rodica Mezin. Femeia a votat la una din secțiile amenajate în incinta Școlii Gimnaziale Nr. 9 din Reșița, încă de la primele ore ale dimineții.

„Consider că este un gest civic elementar și normal pe care orice reșițean ar trebui să-l facă. Dacă stăm acasă, nu rezolvăm nimic. E important să ne exprimăm opțiunea la vot și, dacă este cazul, să-i sancționăm pe cei care nu și-au respectat promisiunile din campanie”.

Cu gândul la schimbare și la tânăra generație a votat și Gheorghe Mitroi „Sperăm să fie mai bine, în special pentru tânăra generație, care din păcate, de cele mai multe ori, stă acasă, în loc să iasă la vot. De această dată am votat o echipă tânără, care m-a convins că poate face treabă bună pe viitor, căci România de asta are nevoie: de oameni tineri cu viziuni moderne de dezvoltare”.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu