REŞIŢA – După ce la începutul săptămânii trecute elevii clasei a IV-a C, de la Şcoala Nr. 7 din municipiu, au descoperit frumuseţile de pe Cheile Nerei, cu popas la Cascada Beuşniţa şi Ochiul Bei, weekend-ul acesta, drumeţii s-au aventurat pe Cheile Caraşului – la Prolas, vizitând şi ruinele Cetăţii Caraş.
Însoţiţi de o parte din membrii Asociaţiei Prietenii Munţilor, Iancsi Mato, Gigi Cruceru şi Horst Neff, elevii au avut parte de o adevărată lecţie de supravieţuire în natură. De la însoţitorii grupului copiii au aflat ce nu trebuie să lipsească din rucsacul adevăratului excursionist, dar şi care este echipamentul adecvat pentru drumeţii. Nu au lipsit nici informaţiile despre primele măsuri ce trebuie luate în cazul muşcăturii de viperă, dar şi cum se acordă primul ajutor în astfel de situaţii. Pentru că atunci când facem drumeţii este important să nu lăsăm „urme“ pe unde am trecut, elevii au fost învăţaţi cum să facă focul în pădure în condiţii de siguranţă, şi cum să protejeze mediul înconjurător.
Excursioniştii au aflat lucruri noi şi despre fauna şi flora din zonă, şi au văzut stânca pe care creşte „Pecetea lui Solomon“ – o floare unicat în Europa, pe care o putem vedea doar în anumite zone din Caraş-Severin.
Horst Neff, împătimit speolog, le-a povestit copiilor şi despre patrimoniul inegalabil al Caraşului, judeţul cel mai bogat din ţară în peşteri, avene şi doline. „Drumeţia a fost o lecţie de geografie locală, de supravieţuire şi prietenie, care a încheiat astfel seria activităţilor înscrise în programul Şcoala Altfel“, ne-a spus dascălul Şcolii Nr.7, Cristina Ardeleanu
Roxana Bălan Nafiru