Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Medicul chirurg, plecat aproape trei decenii în Germania, şi-a lansat candidatura la Primăria Reşiţa.

Medicul chirurg Paul Purea este candidatul pentru fotoliul de primar al Reşiţei, „oficial, validat cu unanimitate de către Colegiul Naţional al Mişcării Populare“, după cum anunţa vineri, 22 ianuarie, Ionuţ Popovici, preşedintele filialei cărăşene a formaţiunii politice. Paul Purea – care este şi primul pe lista de consilieri judeţeni ai PMP – a spus că este un om consecvent, calitate pe care crede că o au toţi chirurgii adevăraţi, „şi niciodată nu vreau să abandonez un anumit drum pe care eu îl consider corect şi care să ducă spre nişte succese şi spre binele pe care-l poţi face pentru oamenii din jur, pentru cetăţenii tăi. Sunt născut în Caraş-Severin, la Şopotul Vechi, şi candidez pentru Primăria Reşiţa pentru că realmente sunt, mă consider cărăşean şi reşiţean cu sufletul, iar familia mea ca arbore genealogic dăinuie de peste 200 de ani pe aceste meleaguri. Sunt puţin poetic în această destăinuire: sincer, sufletul mi-a rămas aici la cărăşeni, pe care-i numesc mereu cărăşenii mei. Pentru mine a fost una dintre cele mai frumoase impresii din viaţa mea ca eu, între zece candidaţi în 2012, să ocup locul II pentru Reşiţa, cu un procent care s-a apropiat de 30%, când scorul partidului pe Caraş-Severin era de 14%“. Candidatul PMP s-a referit la alegerile locale, când a fost al doilea în preferinţele electoratului, în cursa pentru fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, după Sorin Frunzăverde.

Paul Purea recunoaşte că nu-i place actuala Reşiţă, pentru că vine din Duisburg, oraş german asemănător municipiului cărăşean, care a dat un scop turistic ruinelor industriale. Şi crede că şi în Reşiţa – despre care spune că a fost o emblemă a siderurgiei – s-ar putea face minuni, dacă există oameni cu viziune, care să facă ceva inclusiv pentru funicular, un simbol al urbei, precizând că a pregătit chiar un proiect în această direcţie.

Candidatul PMP a vorbit pe scurt despre cariera sa de medic, precizând că a condus „două clinici uriaşe universitare de chirurgie, fiecare cu în jur de 20 de chirurgi, o echipă a fost chiar internaţională, cu foarte mulţi oameni din Rusia, spre exemplu, care se pregăteau la noi, sau chiar din America sau din Anglia“, lansându-şi totodată volumul „16 noiembrie 2014 – Întâmplare sau redeşteptare? Triumf ori dezamăgire?“, care a văzut lumina tiparului la o editură din Timişoara.