Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Acestea sunt cheltuielile elibigile ale proiectului vizând amenajarea de piste de pe Calea Timişoarei până în Centru.Municipalitatea reşiţeană a primit o veste bună de la Administraţia Fondului pentru Mediu, care a confirmat faptul că proiectul vizând amenajarea de piste pentru biciclete întruneşte condiţiile pentru a beneficia de finanţare.

Potrivit adresei emise de AFM, cheltuielile eligibile ale proiectului vizând amenajarea de piste de biciclete într-o parte a municipiului Reşiţa se ridică la 3,9 milioane de lei, din care AFM va finanţa 61,80%, respectiv 2,4 milioane de lei. Pe scurt, faţă de proiectul deja demarat de autorităţile locale, vizând amenajarea de piste de biciclete în cartierul reşiţean Lunca Bârzavei, noul proiect are în vedere Calea Timişoarei şi bulevardele Revoluţia din Decembrie şi Alexandru Ioan Cuza, apoi zona de pe malul Bârzavei, din dreptul Centrului Civic.

„Întrucât nu există alte variante pentru amenajarea pistelor, s-a optat pentru amplasarea acestora pe trotuarele care mărginesc Calea Timişoarei, pe ambele sensuri, B-dul Revoluţia din Decembrie, pe trotuarul din dreapta sensului de circulaţie, şi B-dul Alexandru Ioan Cuza, pe trotuarul din stânga sensului de circulaţie. Centrul Civic nou, Piaţa 1 Decembrie 1918, este o zonă pietonală care poate fi ocolită de circulaţia bicicliştilor prin trotuarul existent pe malul râului Bârzava, sectorul cuprins între Hotelul Semenic şi Palatul Cultural – semicarosabil care deserveşte doar platformele de parcare a celor două obiective. (…) Pe cea mai mare parte a trotuarelor analizate, covorul asfaltic nu mai există sau este degradat“, se arată într-un comunicat pus la dispoziţia presei.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu