Caraş-Severin, Romania

BUCOVA – Iar Horia din Bucova, cel care singur şi-a construit păstrăvăria, ne asigură că numai pe Discovery vedem ce are el în curte!

Într-adevăr, din drum nimeni nu realizează că în spatele casei lui Horia Dragomir, sunt trei bazine cu păstrăv, două micuţe şi unul mare, de cel din urmă omul fiind foarte mândru.

„Eu l-am construit acum trei ani. Prima dată am crescut crap, dar peştele a murit, apa fiind prea rece pentru el. Şi m-am apucat de crescut păstrăv fântânel. Singur mă ocup de creşterea lui, iar un loc ca aici unde sunt cei mai mulţi peşti, amenajat tot de mine, vedeţi numai pe Discovery“, spune mândru Horia.

Sigur, mai are şi alte îndeletniciri, dar creşterea păstrăvului îl relaxează. Are clienţi de peste tot, din judeţul nostru, dar şi din cele vecine. Vinde kilogramul cu 25 de lei şi este foarte mulţumit de vânzări. Pe lângă grija ce le-o poartă păstrăvilor, crede că secretul reuşitei este apa rece a râului Bistra.

„Este apă curată, de munte, ce izvorăşte din Lacul Iezer, un lac glacial din Munţii Retezat. Să mergeţi odată acolo, faceţi patru ore şi ceva de mers pe jos, dar locul merită văzut. Este superb. Eh, cu apă de acolo peştii mei cresc aşa frumos. În plus, aici în zonă, nu există nici surse de poluare“, ne-a mai spus Horia. Zâmbim.

Oamenii pasionaţi să facă ceva în satele cărăşene îţi dau o stare de bine. L-am lăsat pe Horia acolo cu peştele lui. Şi chiar îl credem că îşi limpezeşte gândurile când priveşte jocul păstrăvului fântânel, în adierea sălciilor de pe marginea bazinului, în sclipirea apelor ce vin din Lacul Iezer