Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – A doua ediție a competiției de baschet a fost câștigată de Colegiul Național „Traian Lalescu“ Reșița.

Șase echipe de liceu s-au prezentat la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la baschet, competiție găzduită de sala de sport a Liceului Teoretic Traian Vuia din Reșița. Pentru al doilea an consecutiv, competiția școlară a purtat denumirea de Cupa KEBS, în amintirea unui fost elev al Colegiului Național Traian Lalescu din Reșița, pasionatul de baschet și de grafitti Caius Bălteanu, decedat în tragicul accident rutier din 2011, de la Pădureni (județul Timiș). Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reșița, Liceul Tehnologic Bocșa și Colegiul Național „Mircea Eliade“ Reșița (în Grupa I), precum și Colegiul Național „Traian Lalescu“ Reșița, Colegiul Național „C.D. Loga“ Caransebeș și Liceul Tehnologic „Clisura Dunării“ Moldova Nouă (în Grupa a II-a) s-au întrecut pentru titlul de campioană județeană, dar și pentru marele trofeu transmisibil „Cupa KEBS“. Rezultatele înregistrate în grupe: Grupa I, „Traian Vuia“ – „Mircea Eliade“ 54-46, Bocșa – „Mircea Eliade“ 20-48, „Traian Vuia“ – Bocșa 81-41; Grupa a II-a, „Traian Lalescu“ – Moldova Nouă 37-18, „C.D. Loga“ – Moldova Nouă 63-27, „Traian Lalescu“ – „C.D. Loga“ 52-36. Primele două clasate s-au calificat în semifinale, în care s-au înregistrat rezultatele: „Traian Vuia“ – „C.D. Loga“ 36-37 și „Mircea Eliade“ – „Traian Lalescu“ 35-50

În meciul pentru locul 3, Liceul Teoretic „Traian Vuia“ Reșița – Colegiul Național „Mircea Eliade“ Reșița 54-80. În finala competiției, Colegiul Național „Traian Lalescu“ Reșița a învins cu 51-33 echipa Colegiului Național „C.D. Loga“ Caransebeș și s-a calificat la faza de zonă a ONSS la baschet. Organizatorii au acordat și premii speciale: cel mai tehnic jucător – Răzvan Ciobanu („Mircea Eliade“); coșgheter, cu 99 de puncte – Alexandru Anghel („Traian Vuia“).

De asemenea, premiul Fair-play pentru cea mai frumoasă galerie a mers la Colegiul Național „Traian Lalescu“ Reșița. Multitudinea de premii acordate face din Cupa KEBS cea mai importantă competiție școlară din Caraș-Severin. Au fost acordate cupe, medalii, diplome, tricouri, plachete, mingi oficiale și de antrenament. Înaintea finalelor a avut loc un meci de baschet între copiii de la CS Cristina Ciocan Reșița. Partidele de la Cupa KEBS au fost arbitrate de Cristina Acea, Alexandru Tulbure, Adrian Vladu și Ilie Sasu.

Iată și componența echipei campioane, de la Colegiul Național „Traian Lalescu“ Reșița (prof. Victor Moroiu): Claudiu Grozăvescu, Răzvan Măciucă, Mihai David, Vlad Popescu, Alexandru Boșca, Sebastian Dincă, Andrei Chincea, Daniel Ciuciuc, Cătălin Galben, Bogdan Copocean, Eduard Hutterer.

1 Comment

  1. foarte reusita intrecerea KEBS Reply

    bravo organizatorilor, dlui adrian balteanu si celorlalti sponsori. am fost in sala, o atmosfera foarte placuta, multa pasiuni si sportivitate, dar si f mult fair play.intr-un cuvint BRAVO.spor la cit mai multe editii, de acum inainte.

Adaugă comentariu