Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Înscrierea în învăţământul primar a fost decalată cu o săptămână. Astfel, la fiecare unitate de învăţământ, pe site-ul acesteia şi pe cel al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, vor fi afişate pe 16 februarie circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare alocate.

Conform reprezentanţilor MEN, în perioada 18-26 februarie va fi organizată în şcoli Ziua porţilor deschise, în care părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ. Între 23 februarie şi 13 martie vor fi completate de părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.

Pe 20 şi 21 martie vor fi afişate listele cuprinzând candidaţii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă. Locurile rămase libere şi procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere vor fi afişate la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului pe 23 martie. Cererile de înscriere în această etapă vor fi depuse la secretariatul şcolii în perioada 24 martie – 3 aprilie.

Listele finale cu elevii înscrişi în clasa pregătitoare vor fi afişate pe 10 aprilie. Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate în perioada 14-17 aprilie. Copiii de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014-2015 pot fi înscrişi direct în clasa I. În perioada 23 februarie – 13 martie 2015 vor fi depuse solicitările de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copilului la şcoala de circumscripţie, iar între 23 martie şi 3 aprilie se depun solicitările de înscriere părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât cea de circumscripţie. Cererile de înscriere la şcoala de circumscripţie se soluţionează în perioada 16-20 martie, iar cele pentru altă unitate în intervalul 7-9 aprilie. Pe 10 aprilie vor fi afişate la fiecare şcoală listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

 

 

 

În ce clasă poţi să îţi înscrii copilul

 

Părinţii ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2015 inclusiv au obligaţia de a-i înscrie în învăţământul primar în clasa pregătitoare. Copiii care nu au fost înscrişi în învățământul primar în anul şcolar 2014-2015 şi care împlinesc vârsta de 7 ani până la data de 31 august 2015 inclusiv pot fi înscrişi, la cerere, în învățământul primar, în clasa I. Cei care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015 inclusiv pot intra în învățământul primar în clasa pregătitoare dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

În ceea ce-i priveşte pe copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2015 inclusiv, ai căror părinţi care nu optează pentru înscrierea în clasa pregătitoare în anul şcolar 2015-2016, sau cei pentru care evaluarea arată că dezvoltarea psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare, vor înscrie la grădiniţă, în grupa mare. În clasa pregătitoare din învăţământul special sunt înscrişi copiii cu cerinţe educaţionale speciale, care împlinesc vârsta de 8 ani până la data începerii anului şcolar. La solicitarea scrisă a părinţilor pot fi înscrişi în clasa pregătitoare şi copii cu cerinţe educaţionale speciale cu vârste cuprinse între 6 şi 8 ani la data începerii anului şcolar.

 

Adaugă comentariu