Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta au decis aleşii reşiţenilor după ce au văzut că nu mai pot ciupi nimic din parcările cu plată, ci doar din cele de domiciliu.

Parcările cu plată, fie ele administrate de primărie sau de vreun operator privat, nu mai generează venituri la Reşiţa, deşi teritoriul este al urbei. Aşa că, pentru a mai scoate ceva bani din parcări, bugetul urbei nu poate apela decât la cele de domiciliu sau de reşedinţă. Însă nu toţi reşiţenii sunt doritori de rezervări de parcări marcate atunci când au program cei de la Patrimoniu, fapt pentru care nu toţi posesorii de maşini achită taxa aferentă. Ei, bine, începând de acum, oricine foloseşte parcări, chiar dacă ele sunt fără plată prin definiţie, trebuie să achite taxa la primărie, în caz contrar riscând amenzi contravenţionale.

„O serie de parcări sunt folosite, nu există contract în acest sens şi atunci consilierii locali au aprobat contravenţii în situaţia în care unele parcări sunt folosite iar posesorii autovehiculelor nu plătesc locurile de parcare. Este vorba despre parcările de domiciliu, pentru că la celelalte cu plată avem un interminabil proces cu societatea care şi-a însuşit scriptic acele parcări, din cauza unor angajaţi: un fost viceprimar, un fost director la Direcţia de Administrare a Patrimoniului Municipiului Reşiţa“, a explicat primarul Mihai Stepanescu.

Situaţia pleacă de la o hotărâre votată de consilierii reşiţeni, „întrucât se doreşte sancţionarea persoanelor care folosesc parcările de domiciliu sau de reşedinţă fără a achita contravaloarea taxei de parcare“.

În acest sens, a fost introdusă o nouă secţiune în Regulamentul privind utilizarea parcărilor aparţinând domeniului public şi privat al municipiului Reşiţa, în sensul că, în cazul folosirii respectivelor locuri, neachitarea taxei de parcare de către posesorii de autovehicule constituie contravenţie, iar cei care comit asemenea fapte riscă amenzi cuprinse între 200 şi 500 de lei. Trebuie precizat, totuşi, că un loc de parcare, la Reşiţa, costă mult mai puţin decât amenda, pentru reşiţeanul de rând fiind în jur de 100 de lei.

Antoniu Mocanu

4 Comments

 1. Sa inteleg ca vor disparea toate masinile expuse la vanzare de pe domeniul public?
  Toate parcarile eliberate de ei vor fi redate cetatenilor.

 2. O alta tampenie a „edililor” din municpiul nostru…Vor bani si din piatra seaca…Avem impozit pe detinerea unui autovehicul (si nu pe folosinta, ca in SUA de exemplu), avem impozit pe cladiri (carora primaria nu le face nimic, doar incaseaza), acum vrea si plata obligatorie a locului de parcare, loc ce este SPATIU PUBLIC, deci al tuturor locuitorilor….Mai putin si ne pun impozit si pe mersul pe jos, ca pasim pe spatiul public, nu?! Niste jeguri avide dupa bani fara numar, fara numar! Nu m-as mira ca dupa votarea si aprobarea in Consiliul Local sa vedem ca cresc indemnizatiile de sedinta ale alesilor sau schema de personal a primariei, ca sa aiba alesii unde sa-si angajeze nevestele, copii si amantele… Mi-e scarba !

 3. VAI S-AMR DE OEASUL FANTOMA ….RESITA..
  A AJUNS SA FIE CONDUSA NUMAI DE OLIGOFRENI CARE DAU VINA UNII PE ALTII!
  AU HOTARAT CONSILIERII. ASA SE SCAPA STEPANESCU DE RASPUNDERE.
  BINE CA NU MAI LOCUIESC IN RAHATUL ALA DE ORAS!

 4. Resita nu are suficiente locuri de parcare, intreb: ce se intampla cu cei care nu au un loc de parcare amenajat, si parcheaza in locuri neamenajate si vai de ele? ce decizie iau alesi nostri, oare vor plati bieti oameni la fel ca si ceilalti? nu mi se pare corect…..

Adaugă comentariu