Caraş-Severin, Romania

OŢELU ROŞU – Foştii angajaţi ai Ductil Steel au primit, joi, veşti bune legate de salariile compensatorii.

În urma soluţionării contestaţiilor depuse pentru stabilirea administratorului judiciar la societăţii, proces ce a avut loc miercuri, 12 iunie, respectivele iniţiative au fost respinse, iar ANAF nu a intrat în asociaţia creditorilor.

„A rămas vechiul administrator, şi asta reprezintă o veste bună pentru noi. În cazul în care s-ar fi schimbat, lucrurile s-ar fi tergiversat poate mai bine de trei luni de acum încolo. Aşa, în scurt timp, în jurul datei de 20 iunie, vom putea depune al AJOFM dosarele pentru cele trei salarii compensatorii din fondul de garantare. Astfel, sperăm ca, la finalul lunii iulie, să primim şi aceşti bani şi, dacă la nivelul conducerii societăţii se adeveresc intenţiile pe care ni le-au spus, să primim şi salariul restant. Ar fi o gură de aer pentru cei care au rămas fără locul de muncă“, a precizat Victor Sabău, liderul sindicatului Ductil. Joi, după ce liderul sindical, împreună cu preşedintele formaţiunii de la Buzău a informat protestatarii strânşi în faţa societăţii, s-a decis sistarea manifestărilor.

„Peste 300 dintre foştii angajaţi şi-au depus dosarele de şomaj, urmând ca în data de 20 iunie să şi primească prima retribuţie. Alţii stau şi speră, dar cu cred că ne putem aştepta să reînceapă producţia… la sfârşitul anului sau prin martie anul viitor. Nici nu prea avem unde să ne depunem CV-urile pe Valea Bistrei“, a mai adăugat Sabău.

Conducerea sindicatului a revenit asupra deciziei de a renunţa la serviciile acestuia ca militant sindical şi au amânat sistarea plăţii acestuia până după luna iulie.

Flavius Rotariu