Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Prefectul de Caraş-Severin, Octavian Ţunea, a precizat că, în condiţiile în care a fost emisă o atenţionare meteorologică de cod galben, există încă riscuri. Noul cod vizează ninsori, intensificări ale vântului şi viscol în mai multe zone din Caraş-Severin. Atenţionarea este valabilă până joi, la ora 18.00. Cu toate acestea, creşterea temperaturilor din următoarea perioadă ar putea duce la topirea zăpezilor şi la inundaţii.

Acest nou cod galben aduce şi ninsori care ar putea creşte stratul de zăpadă cu 10-15 centimetri. Viscolul ar putea fi adus de un front atmosferic ce vine din zona Atlanticului, şi Caraş-Severinul este cuprins în această zonă. Am menţinut toate hotărârile pe care le-am luat în Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, facem permanenţă la primării, la comitetele locale. Mai sunt închise prin hotărâri ale consiliilor locale 14 unităţi şcolare (majoritatea grădiniţe, cele mai multe la Anina – şase), fiind afectaţi 1.135 de preşcolari şi şcolari. În ceea ce priveşte problemele viitoare, cel mai frică mi-e de viscol“, şi-a declarat temerile prefectul Octavian Ţunea. În ceea ce priveşte apa, lacurile din bazinul hidrografic al Bârzavei au un nivel foarte scăzut din cauza secetei de anul trecut.

„Era în risc alimentarea cu apă a Reşiţei, a uzinei de apă. Alimentarea a fost mutată din lacul Gozna în Trei Ape. Topirea zăpezilor ar rezolva această problemă dar ar crea altele. Topirea zăpezii s-ar putea combina cu ploi de primăvară şi ar duce la inundaţii periculoase“, a mai amintit prefectul de Caraş-Severin.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu