Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reprezentantul Guvernului în Caraş-Severin refuză demisia la presiuni politice.Pentru început, Octavian Ţunea a ţinut să precizeze că, pe toată perioada mandatului a fost un om corect şi a respectat legea. Ulterior, a făcut referire la conferinţa de presă susţinută de Iancu Simion-Simi şi Nicuşor Vasilescu, împuterniciţi la cârma PDL Caraş-Severin.

„Sunt doi primari cu care am intrat în conflict pentru că am atacat în contencios administrativ mai multe hotărâri ale consiliilor locale din Oţelu Roşu şi Băile Herculane. Cel de la Herculane a insistat în permanenţă cu aceleaşi hotărâri, cu aceleaşi greşeli, mai ales pentru scoaterea a două suprafeţe din proprietatea cuiva şi mutarea în proprietatea Consiliului Local. Una în faţa hotelului Ferdinand şi alta în spatele acestuia. Cum am ajuns prefect, m-am trezit cu un bombardament de reclamaţii şi sesizări din partea mediului de afaceri şi persoane fizice din Herculane“, a precizat Ţunea.

Acesta a dezvoltat subiectul precizând că există reclamaţii şi cercetări în derulare privindu-l pe primarul de Băile Herculane. „Eu nu sunt un tip răzbunător. Am căutat, timp de trei ani şi două luni de când sunt prefect, să fie respectată legea“, a mai adăugat prefectul.

Octavian Ţunea a precizat că sunt probleme administrative sesizate la Primăria Băile Herculane, de la schimbarea secretarei şi până la hotărâri judecătoreşti definitive ale agenţilor economici cu care au atacat sancţiuni ale primăriei.

„Primarul nu lua în considerare nicio hotărâre judecătorească şi consideră că este moşia lui acolo şi el este legea. În baza încălcărilor legii am sesizat organele competente ca să rezolvăm aceste aspecte de urgenţă. El (Vasilescu – n.r.) crede că poate schimba prefectul, şeful poliţiei, directorii de la deconcentrate, tot. Mă simt ameninţat în sensul că, să ieşi în conferinţe de presă sau adunări publice şi să spui că schimbi prefectul nu e normal. Ce a ajuns prefectul? Un portar, să-l iei de pe drum, de la birt şi să-i spui că-l pui prefect? Nu-mi dau demisia, că nu am motive să mi-o dau. Dacă cineva îmi aduce o dovadă că nu am respectat legea sau atribuţiile ca prefect, imediat o fac. Eu nu ţin la acest post. L-am câştigat şi vreau să plec cum am venit“, a precizat prefectul de Caraş-Severin joi, după ce a fost întrebat dacă îşi simte ameninţat postul în mod politic.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu