Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – De data aceasta în deplasare, la Dej, unde gugulanii au trecut în 4 seturi de Unirea, în Divizia A1 de volei masculin. A fost Unirea Dej-Banatul Caransebeș 1-3 (20-25, 26-28, 25-17, 24-26), după un joc bun al gugulanilor, dar cu unele momente de relaxare care ar fi putut să-i coste pe elevii lui Răzvan Parpală.

Bănățenii și-au adjudecat primul set fără emoții, însă din cel de-al doilea replica dejenilor a fost una pe măsură. Finalul de parțial a fost unul interzis cardiacilor, gugulanii salvând două mingi de set ale gazdelor pentru 2-0 pe tabelă. Așa cum ne-au obișnuit, a intervenit apoi o ușoară relaxare în jocul lui Mejia & co. de care Unirea a profitat și a spart gheața la seturi, 1-2. Cele mai mari emoții pentru Banatul aveau să apară însă în cel de-al patrulea parțial, care a fost aproape tot timpul la discreția oaspeților, voleibaliștii Caransebeșului distanțându-se punct cu punct până la 23-12 în favoarea lor. A urmat însă o serie senzațională a Dejului pe fondul greșelilor gugulane, iar scorul s-a făcut 24-24, cu gazdele sperând să trimită partida în „decisiv”. Experimentații Petrusevics și Korniienko au punctat însă pentru Banatul și au pus capăt jocului, 3-1 și toate cele trei puncte în contul bănățenilor.

„Un joc bun făcut de noi, am avut emoții în setul 4, când am fost la 2 mingi de câștigarea jocului iar Dejul a avut acea revenire, însă e bine că am închis acolo partida și am luat cele 3 puncte. Ne pregătim de Cluj acum, sperăm tot într-un rezultat bun”, ne-a declarat managerul Banatului, Cornelia Vlaicu.

Cu victoria de la Dej, elevii lui Parpală rămân pe 8 cu 36 de puncte și se pregătesc pentru o nouă săptămână cu 2 meciuri, miercuri în deplasare, la CS „U” Cluj, iar sâmbătă în fața propriilor fani cu Știința Explorări Baia Mare.