Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Pasionații de alergare montană sunt așteptați și în acest an la concursul „AlerGând la pădure”. Concursul de alergare montană va reuni și în acest an sute de concurenți din mai multe județele ale țării. Evenimentul se va desfășura duminică, 21 aprilie și va include trei probe care se vor derula în cea mai mare parte pe poteci şi drumuri forestiere. Locul de plecare şi de sosire al participanţilor este centrul municipiului Reşiţa.

Probele concursului „AlerGând la Pădure” sunt următoarele: Cros „POEZIE”: +5km, având o diferenţă de nivel de aproximativ +250m/-250m, recomandat începătorilor – timp limită 2h; Cros „METAL”:+10km, având o diferenţă de aproximativ +500 m/-500 m, recomandat celor care practică în mod regulat alergarea montană – timp limită 2h; Semi-maratonul Reşiţei: +20 km, având o diferenţă de nivel de aproximativ +900 m / -900 m, recomandat celor care vor să-și crească performanțele în acest sport – timp limită 2h; Probe copii.

Evenimentul are și în acest an o latură socială: veniturile realizate cu ocazia acestei ediții vor fi redirectionate către proiectul vizând crearea Fundației Comunitare Banatul Montan. „AlerGând la pădure” Reșița 2019 este un concurs de alergare montană deschis atât alergătorilor profesionişti, dar mai ales celor amatori, având ca obiective creşterea atractivităţii Reşiţei precum şi a proximităţilor, încurajarea unui stil de viaţă sănătos, dezvoltarea unei conştiinţe prietenoase faţă de mediul înconjurător, precum şi colectarea de fonduri, prin donaţii, pentru sprijinirea înființării Fundației Comunitare Banatul Montan.

Adaugă comentariu