Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – A fost sfatul fostului şef al Fiscului cărăşean, Leon Barbu, dat absolvenţilor universităţii reşiţene.

Foarte multe firme din judeţ sunt în căutare de forţă de muncă. Acum, după ce sute de tineri au absolvit facultăţile şi liceul, angajatorii sperau la un flux mare de CV-uri. Nu este deloc aşa. Visul majorităţii tinerilor cărăşeni nu este să muncească în mediul privat din judeţ, ci să plece în străinătate sau să se angajeze în instituţiile publice. De ce? Siguranţa locului de muncă şi salariile din administraţie tentează pe oricine.

Prezent la cursul festiv al absolvenţilor Facultăţii de Ştiinţe Economice, fostul şef al Finanţelor cărăşene a avut un discurs mai mult decât interesant. Pe lângă obişnuitele urări de bine în viaţă, Leon Barbu le-a vorbit acestora despre oportunităţi.

„Vă spunea domnul rector să nu vă fie ruşine că aţi terminat la Reşiţa. Şi eu vă spun la fel. Să fiţi mândri şi mereu să profitaţi de oportunităţi. Să ştiţi că în Asia se vinde aer curat la pungă pe bani mulţi, există antreprenoriat pentru fel de fel de afaceri şi acei oameni fac bani frumoşi. Eu, după ani de zile, după ce am lucrat în Timişoara, Bucureşti, în străinătate m-am întors la Reşiţa. A fost o provocare, o oportunitate pe care am abordat-o pozitiv“, spunea şeful Fiscului cărăşean.

Leon Barbu susţinea că nu înţelege de ce nu sunt observate resursele judeţului: „Avem atâtea hectare de teren, putem produce bio, se poate face profit. Caraş-Severinul are atâtea resurse pe care voi le puteţi valorifica. Nu trebuie să aşteptaţi de la alţii să vă ofere locuri de muncă, nu trebuie să vânaţi posturi la Prefectură sau la Finanţe, trebuie să profitaţi de ceea ce aţi învăţat şi, cât mai mulţi, să deveniţi antreprenori. Viaţa nu este uşoară, dar profitaţi de orice şansă de a o face uşoară“.

Sigur, sfaturile lui Leon Barbu sunt valabile pentru oricine vrea să muncească cu adevărat, deşi la vânătoarea unui post în Finanţe a luat parte şi dânsul cândva…

2 Comments

  1. mai, nu fiti prosti si sa ascultati pe unul care a stat toata viata la stat si nimic privat,nu va incumetati sa va aventurati in hatisul afacerilor ca va veti pierde banii, timpul si sanatatea. duceti va la stat ca acolo e bine, se sta si se baga strimbe birocratice. nu aveti nnevoie de astea ci mai degraba protestati la prefectura, ca astia duc tara de ripa.

  2. 1. Prefectura a ramas in urma cu salariile sunt institutii mai atractive ca salarizare.Aici nu vb de sefi.
    2. daca aveti mandrie , ava duce capul faceti totusi o facultate intr-un centru universitar. Decat nimic sau aproape nimic e buna si Eftinica Murgu care e cotata ca cea mai slaba din tara.

    Baftaloc!

    Ex-Tinctor

Adaugă comentariu