Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta ar fi concluzia comunicatului emis de Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, după ce drumurile spre Semenic și Muntele Mic au fost închise!

Chiar și așa, potrivit celor de la DDJ CS, s-au semnalat tentative de acces pe drumurile închise Prislop – Semenic și Telescaun – Muntele Mic, astfel că turiștilor care doresc să ajungă pe munte li se recomandă să aștepte deschiderea oficială a traficului, pentru evitarea situațiilor care le pot pune în pericol siguranța.

„Instituția noastră face demersuri pentru deblocarea într-un timp cât mai scurt a drumurilor, iar operatorii responsabili cu deszăpezirea intervin în acest moment cu toate utilajele din dotare. Pe Muntele Semenic s-a reușit, până la ora 10:00, curățarea unei benzi pe două treimi din traseu, pentru a permite transportul de combustibil la generatoarele care alimentează releul de pe Platoul Semenic. Ulterior, se va proceda la acțiunea de lărgire a drumului. Se lucrează și pe Muntele Mic, operatorul reușind, până la ora 10:00, să curețe o bandă până în golul alpin. Având în vedere grosimea de peste 1,5 m a stratului de zăpadă, intervenția echipelor de deszăpezire se desfășoară cu mare dificultate, însă acestea fac tot posibilul să asigure deschiderea completă a circulației în cursul acestei zile. Potrivit caietelor de sarcini, operatorii au obligația să deszăpezească o bandă de circulație în 16 ore de la încetarea fenomenului de viscol, iar în termen de 48 de ore se impune și deschiderea celeilalte benzi”, transmite Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin.

2 Comments

  1. Chestia cu cifra 16 imi place la nebunie in ce normativ european scrie ! sau este o ordonanta de urgenta !
    sa stea dom director de declara asemenea cifre, blocat in zapada

Adaugă comentariu