Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Cu mandatul revocat de prefectul Matei Lupu încă din data de 13 martie, fostul consilier liberal Ioan Pop a venit la ședința Consiliului Local Caransebeș și s-a așezat la masa aleșilor locali ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

I s-a explicat înainte de a începe ședința că nu mai are dreptul să stea la acea masă, ci doar pe locurile pentru public, moment în care a intervenit șeful grupului PSD, Florin Bogdea: „Eu zic să-l lăsați acolo, ce contează că stă la masă, nu votează”. O replică cu efect de sedativ pentru președintele de ședință Lazăr Teodorescu și pentru grupul liberal, care nu au avut nicio reacție, dar în același timp și un precedent nemaiîntâlnit până acum în istoria de aproape 30 de ani a Consiliului Local Caransebeș, potrivit căruia un consilier local care și-a pierdut mandatul să stea în continuare la ședințe, la aceeași masă cu ceilalți aleși locali. Chiar și pe post de recuzită. Ceea ce s-a întâmplat, de altfel, în „extraordinara” de luni, pentru că fostul consilier Ioan Pop a asistat la ședință până la final de pe locul său obișnuit, deținut până în urmă cu câteva zile, când a fost exclus din PNL și și-a pierdut mandatul.

„Nemaiîntâmplându-se astfel de situații în Consiliul Local Caransebeș, nefiind înlocuit încă de un alt consilier, probabil că domnul Pop a considerat că încă este consilier de drept. Dar nu a votat, a rămas doar la masă”, a fost explicația primarului Felix Borcean la finalul ședinței.

La cum merg lucrurile prin Consiliul Local Caransebeș, nu ar fi exclus ca la ședința extraordinară de miercuri, în care se discută validarea a doi consilieri PNL, Pop să se prezinte din nou și să stea la aceeași masă cu restul aleșilor locali…

Adaugă comentariu