Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – O emblemă a industriei reşiţene tronează şi astăzi, impunătoare, deasupra Centrului Civic, încă trezind şi o serie de nostalgii, care prind glas ciclic, de regulă în preajma aniversărilor cu însemnătate pentru viaţa urbei.

Şi Mircea Popa, cel care a cârmuit ani buni destinele urbei, a însumat câteva gânduri, încercând să dea o semnificaţie emblemei UCMR, de pe Dealul Golului: „În anii 1970 – 1971, atunci când se pregătea aniversarea a 200 de ani de existență a construcțiilor de mașini la Reșița și in general a industriei acesteia, pe lângă numărul mare de alte măsuri, s-a stabilit ca – având în vedere semnificația deosebită a momentului (nașterea industriei reșițene, la 3 iulie 1771), – să se ridice pe Dealul Golului, în locul cel mai vizibil din majoritatea părților orașului, un simbol care să reziste în ani și care să indice și vârsta acesteia. Tot atunci s-a stabilit ca, la toate porților de intrare în uzină, să fie amplasate simboluri identice. Tot cu acea ocazie s-a decis ca, la partea de jos a simbolului amintit, să se amplaseze în fiecare an cifre care să indice vârsta uzinei. Astfel, începând din ziua de 3 iulie 2018 apare cifra de 247, ce reprezintă anii de la înființarea uzinei. Cine și-ar fi închipuit atunci că UCMR-ul va trăi dezastrul din zilele noastre, urmare a unei privatizări de faliment?“.

1 Comment

  1. nu este o privatizare spre faliment ci este o distrugere intentionata ,executata de oamenii politici, conducatorii acestei tari. in frunte cu petrica roman si ilici iliescu. au devalizat o tara intreag ,a carei industrii facea fata cit de cit, unor exigente a economiei cit si cite ceva pe la export. de la sintagma, morman de fiare vechi, dl petrica roman, si a aratat dispretul si cu aroganta i caracteristica, a neglijat tot ce insemna potentialul economic al acestor industrii.au ignorat acest potential si nu au facut mai nimic sa o dezvolte, ei avind cu totul si cu totul alte interese. RUSINE TUTUROR POLITICIENILOR FOSTI SAU ACTUALI.RUSINE.

Adaugă comentariu