Caraş-Severin, Romania

DOMAȘNEA – Casa parohială din comună, în care funcționează și Primăria Domașnea, dar și alte două imobile au ars noaptea trecută, incendiul fiind cauzat de un scurtcircuit, informează ISU „Semenic“.

În noaptea de 6 spre 7 noiembrie, în jurul orei 02:00, 12 pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș și din cadrul Punctului de Lucru Băile Herculane au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Domașnea. Incendiul cauzat, se pare, de un scurtcircuit electric, s-a propagat la alte două imobile, unul dintre acestea fiind casa parohială, în a cărei incintă funcționează și Primăria.

„Intervenția pompierilor militari pentru stingerea flăcărilor, care au cuprins sute de metri pătrați din acoperișurile imobilelor și nu numai, a durat mai bine de șase ore. La gospodăria de la care a pornit incendiul, au ars circa 250 de metri pătraţi din acoperișul unei anexe (grajd) și au fost distruse mai multe bunuri materiale depozitate în incinta anexei. Proprietatea parohiei a fost de asemenea grav afectată. Acoperișul din tablă a fost distrus pe o suprafață de 250 mp, acoperișul din lemn a două anexe a ars pe o suprafață de 100 mp, iar o a treia anexă a fost distrusă în totalitate. La cel de-al treilea imobil afectat de incendiu au ars circa 10 metri pătraţi din acoperiș“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Însă noiembrie, în Caraş-Severin, a fost incendiară încă din prima zi. Atunci, pompierii militari au intervenit pentru asigurarea măsurilor PSI și spălarea carosabilului în urma producerii unor accidente rutiere în oraşul Moldova Nouă și pe DN 6, dar şi pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la şopronul cu lemnele pentru iarnă al unei familii bocşene. „În 3 noiembrie, forțe din cadrul Secției de Pompieri Moldova Nouă, împreună cu SVSU Berzasca, au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism pe raza localității Berzasca, se mai arată în documentul citat. În data de 4 noiembrie, s-a intervenit pentru lichidarea unui incendiu la un coș de fum dintr-o casă din comuna Buchin și pentru asigurarea măsurilor PSI în urma unui accident rutier care a avut loc la Armeniș. În dimineața zilei de 5 noiembrie, în jurul orei 4.00, s-a acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie dezafectată din gara localității Topleț“.

Adaugă comentariu