Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Campioana României la futsal universitar, echipa Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, a disputat primele meciuri la Campionatul European Universitar de Futsal, care se desfășoară în orașul Corum din Turcia. Nivelul competiției este unul foarte ridicat, iar rectorul universității reșițene, Andrade I. Bichescu, s-a declarat impresionat de forța echipelor care participă la acest turneu internațional.

În primele trei partide, UEM Reșița a înregistrat trei înfrângeri și mai are de disputat încă două jocuri în grupa din care face parte. Rezultatele obținute de echipa care reprezintă România la această competiție sunt: UEM Reșița – Universitatea Beira Interior (Portugalia) 1-7, UEM Reșița – Universitatea Zielona Gora (Polonia) 6-11, UEM Reșița – Universitatea Istanbul (Turcia) 3-10. Reșițenii mai au de disputat jocuri cu Universitatea Munster din Germania și cu Universitatea Hitit din Turcia. Dacă le vor câștiga, vor juca pentru ocuparea locurilor 7-8 la finalul turneului.

„La această competiție internațională participă 11 echipe din toată Europa, care au fost împărițite în două grupe. Împreună cu cinci echipe, Universitatea Eftimie Murgu din Reșița face parte din Grupa A, iar cealaltă grupă conține celelalte cinci echipe care au mai rămas. Am jucat trei meciuri și pot spune că nivelul este unul foarte ridicat. În primele două jocuri am pierdut cu scorurile de 7-1 și 11-6, iar în cel de-al treilea meci, am pierdut cu scorul de 10-3, chiar dacă l-am dominat de la început și până la sfârșit și am primit golurile pe contraatac. Cine nu a văzut jocul, este normal să nu ne creadă, dar echipele sunt foarte puternice. De exemplu, universitatea portugheză are patru jucători de la Sporting Lisabona din prima ligă de futsal, iar restul sunt fotbaliști care evolueză la echipa națională de tineret U21 a Portugaliei. Să fiu sincer, nu m-am așteptat să fie atât de ridicat nivelul și toate echipele să aibă jucători de futsal atât de valoroși. În această perioadă de turneu, de antrenamente nici nu se mai poate vorbi, jucătorii noștri sunt foarte obosiți și abia ne refacem după fiecare meci disputat. Pot spune că aceasta este diferența dintre futsalul românesc și cel european. Condițiile de aici sunt foarte bune și suntem cazați la un hotel de cinci stele”, a declarat rectorul Andrade I. Bichescu.