Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Clubul sportiv municipal a fost înființat prin votul aleșilor locali, însă fără organigramă și stat de funcții!

Liberalii au venit, prin consilierul Ciprian Brancu, cu un amendament la proiectul de înființare a clubului sportiv municipal, și anume „fără organigramă și fără stat de funcții, pentru că legislația permite obținerea Certificatului de Identitate Sportivă (CIS) fără acestea”. Amendament care i-a nemulțumit pe primarul Felix Borcean și pe consilierii social-democrați, mai ales că grupul PNL a reclamat și lipsa surselor de finanțare pentru club. „Aveam bani, dar i-ați dat la toate bisericile. Ați lăsat Casa de Cultură în chiloți, sportul în chiloți, ați amendat bugetul și acum nu mai avem bani, ați dat bani pe pavele, ați bătut palma la Episcopie”, a izbucnit edilul.

Viceprimarul Marius Isac a încercat să calmeze spiritele, precizând că a discutat chiar și cu reputatul antrenor federal Cristian Dragomir, care i-a confirmat că obținerea CIS-ului clubului municipal se poate și fără organigramă și stat de funcții: „Nu suntem împotriva înființării clubului. Eu am vorbit cu dl Dragomir sâmbăta trecută și pentru obținerea CIS-ului este nevoie doar de HCL-ul de înființare a clubului și Regulamentul de funcționare, fără organigramă și stat de funcții”.

Până la urmă toată lumea a votat „pentru” proiectul cu amendamentul liberalilor, chiar dacă social-democrații au fost „împotrivă” atunci când s-a supus la vot doar amendamentul.

La final, primarul Felix Borcean și-a exprimat din nou nemulțumirea în legătură cu modul în care proiectul a fost votat. „Există zvonuri că de aia nu se înființează clubul sportiv că fotbalul îl va susține Andra Pleșa, că a vorbit deja cu niște jucători mai influenți. Nu e rău, e foarte bine, să vină cât mai mulți privați, dar haideți să-l înființăm așa cum trebuie. De unde pasiunile astea, că organigrama e într-un fel sau altul? Liberalii încearcă cu rea intenție să transmită ideea că cineva ar fi angajat la club cu normă întreagă, pot fi pe norme de două ore, dar trebuie să fie și oameni de sport. E ca și cum naști un copil dar e doar numele, așa e și acest club sportiv. Sursa de finanțare există, tot aruncă pe piață că nu sunt bani, ba sunt bani, dar îi dăm pe țânțari”, a concluzionat edilul Caransebeșului.

Răzvan Mihalcea

Adaugă comentariu