Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 10, Muzeul Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, organizează Noaptea Europeană a Muzeelor.

În incinta instituţiei vor fi amplasate standuri de carte şi flori, cu vânzare. Atmosfera va fi completată cu muzică de toate genurile şi tradiţionalii „Mici de Deva“. De la ora 18, cei interesaţi vor avea posibilitatea de a vizita expoziţii, ce conturează istoria Caransebeşului şi etnografia regiunii Banat: Lindenfeld – istoria regăsită, Graniţa bănăţeană în imagini, Ion Sălişteanu – artă contemporană, Artă laică şi religioasă, Meşteşuguri tradiţionale în Banatul de Munte, Din lumea colecţiilor şi a colecţionarilor, Moara cu ciutură a lui Voin sau Casa pădurarului de la Marga.

Programul manifestării mai cuprinde şi proiecţiile pe un ecran gigant a filmelor: „Dacii”, „Columna”, „Mihai Viteazul” şi „Gladiatorul” (ora 20), în incinta Rezervaţiei Arheologice Tibiscum – Jupa. Intrarea este liberă. Acţiunea din acest an a muzeului caransebeşean se va încheia la ora 22, prin inaugurarea sistemului de iluminat nocturn al sitului arheologic Tibiscum.

Adaugă comentariu