Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Lăcaşul de cult de lângă cartierul reşiţean Doman, cu hramul Sf. Ilie Tesviteanul, a cunoscut, la finele săptămânii trecute, o adevărată emulaţie, cu prilejul unei manifestări deosebite.

Pentru că, în prezenţa unei asistenţe numeroase, PS Alexandru Mesian, episcop greco-catolic de Lugoj, alături de Marian Ştefănescu, protopopul Reşiţei, împreună cu mai mulţi preoţi, a oficiat slujba de sfinţire a bisericii, cu introducerea a sfinte moaşte, în sfântul altar. A urmat liturghia arhierească, desfăşurată în aer liber.

Vădit emoţionat, părintele Aurel Bendariu a mărturisit: „Mulţumesc din tot sufletul pentru organizarea acestei reuniuni. Aduc mulţumiri tuturor celor care am susţinut moral şi material pentru ridicarea bisericii, care, cu voia lui Dumnezeu a fost sfinţită cu acest prilej”.

Impresionat de ceea ce a trăit timp de mai mult de patru ore, PS Alexandru Mesian, episcop greco-catolic de Lugoj, ne-a declarat: „Acest eveniment a fost o continuare a sărbătorii Sf. Ilie. Mărturisesc faptul că impresia este peste aşteptări de frumoasă, pentru că a participat o mulţime de oameni, într-un loc retras, ca pe Muntele Carmel, ce te îmbie la rugăciune, la meditaţie. Au dovedit că ei trăiesc credinţa creştină în Iisus Hristos”.

1 Comment

  1. MIHELE BOGDAN ANDREI Reply

    Momente binecuvantate!
    Multumim d-lui Marius Moraru pentru acest articol.

Adaugă comentariu