Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Casa de Cultură din Caransebeș va găzdui sâmbătă, 20 iunie, prima ediție a Cupei de Vest la șah rapid pe echipe (patru jucători și o rezervă).

Sunt așteptate formații din județele Arad, Timiș, Hunedoara, Drobeta Tr. Severin, Caraș-Severin și din Banatul Sârbesc. Conform programului stabilit de organizatori, Primăria Caransebeș și Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin, sâmbătă, între orele 9.00 şi 9.45, sunt planificate înscrierile, la ora 10.00 va avea loc ședința tehnică, iar turneul propriu-zis se va desfășura în două reuniuni: 10.30-14.00 și 15.00-18.00. Festivitatea de premiere este preconizată pentru ora 18.30, sau chiar mai devreme, dacă în loc de nouă runde se vor disputa doar șapte.

Ritmul de joc va fi de 15 minute/partidă, în sistem elvețian, sau turneu dacă sunt sub zece echipe. Vor avea drept de joc doar șahiștii legitimați, care au taxa de viză anuală achitată, sau care o plătesc la sala de joc. Pentru a participa, jucătorii nelegitimați se pot legitima la sala de joc înaintea turneului, fiind necesare două fotografii tip legitimație, plus taxele aferente.