Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Septembrie este luna în care rezultatele olimpicilor vor fi recunoscute financiar.

Ministerul Educaţiei Naţionale va premia, în luna septembrie 2013, elevii care au obţinut distincţii la olimpiadele şi concursurile şcolare internaţionale desfăşurate în acest an, profesorii care i-au pregătit, dar şi unităţile şcolare din care provin. Cuantumurile premiilor acordate medaliaţilor la olimpiadele internaţionale diferă în funcţie de tipul medaliei.

Astfel, tinerii care au obţinut o medalie de aur şi premiul special pentru punctaj maxim vor fi răsplătiţi cu suma de 12.180 lei. 9.430 lei vor primi cei care au fost premiaţi cu medalie de aur şi premiul I, iar suma de 8.080 lei este alocată olimpicilor cu medalie de argint şi premiul II. De asemenea, pentru obţinerea medaliei de bronz şi a premiului III, olimpicii vor primi 5.770 lei.

Şi menţiunea este răsplătită, cu 3.940 lei. Valorile premiilor acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale sunt de 4.310 lei pentru medalie de aur sau premiul I, 3.670 lei pentru medalie de argint sau premiul II, 2.860 lei pentru medalie de bronz/premiul III şi 2.480 lei pentru menţiune. În această categorie intră elevii laureaţi la olimpiadele balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internaţională de Limbă Maghiară, Olimpiada Internaţională de Limbă, Comunicare şi Literatura Română, Olimpiada Internaţională de Matematică a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internaţionale de Limbă Latină Sulmona şi Venosa, Olimpiada Internaţională de Limbă Turcă, Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Eleve şi Turneul Internaţional de Informatică-Shumen.

Pentru profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii lor. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu