Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asociaţia Euroland Banat, în parteneriat cu Colegiul Tehnic Reşiţa şi cu Primăria Municipiului Reşiţa, a inaugurat parcul realizat în incinta liceului, prin proiectul „EcoTeh”.

Acest proiect a fost finanţat printr-un program ce urmăreşte implicarea comunităţilor în proiecte de înfiinţare, amenajare şi reabilitare de spaţii verzi publice.

S-a vizat reabilitarea unei părţi a parcului şcolar existent în incinta instituţiei de învăţământ, printr-o intervenţie neinvazivă asupra mediului înconjurător, cu materiale naturale, implicând activ elevi, părinţi şi comunitatea locală.

Activităţile ce s-au derulat în cadrul proiectului au urmărit mai multe aspecte, de la modernizarea parcului liceului și crearea unei atitudini pozitive față de natură în viața de zi cu zi a elevilor, la colaborarea între dascăli, elevi, părinți și comunitate, realizarea unor activități de educație non-formală și concursuri şcolare de nivel judeţean şi regional pe teme de mediu. În încheierea evenimentului, elevii liceului au organizat o prezentare de costume din materiale reciclabile.

FR