Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Asta ne-a spus Mirel Pascu, fostul primar al Bocşei, vizavi de acuzaţiile Agenţiei de Integritate

Agenția Națională de Integritate a constatat că Mirel Pascu a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese în materie administrativă, întrucât, în perioada 8 aprilie 2011 – iunie 2012, a semnat și aprobat, în calitate de primar, două dispoziții prin care soția sa a trecut din funcția de Manager al Spitalului de Boli Cronice Bocșa, în funcția contractuală de conducere de Director al Căminului pentru Persoane Vârstnice Bocșa, prin reorganizarea Spitalului de Boli Cronice Bocșa, și, ulterior, a fost numită în această funcție.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara cu privire la posibila săvârşire de către fostul primar al Bocşei a infracțiunii de conflict de interese. „Nu am fost înştiinţat oficial despre acuzele aduse. Ştiu doar că la vremea respectivă am făcut tot ce se putea legal pentru a transforma spitalul în cămin de bătrâni. Am păstrat locuri de muncă, am ajutat atâţia oameni în vârstă. În plus, instituţia a fost subordonată Consiliului Local nu primarului, consiliul local a luat toate deciziile de transformare şi de preluare de personal. Nu comentez decizia ANI. Mergem în instanţă şi, conform legii, instanţa va decide dacă am greşit sau nu. Eu ştiu un singur lucru: că niciun lucru bun nu rămâne nepedepsit”, ne-a declarat, în exclusivitate pentru Jurnal CS, Mirel Pascu.

Nina Curiţa

2 Comments

  1. Extraordinar, nimeni nu s-a intrebat cum o individa de douazeci si ceva de ani a ajuns manager de spital peste noapte?si tocmai sotia primarului? ce coincidenta, cind erau medici in spital cu experienta care puteau sa ocupe acest post.Acum se mira de ce il intreaba ANI?

  2. nici usturoi nu a mancat, nici gura nu-i miroase !!!!
    peste tot in administratiile publice locale sau centrale aceleasi conflicte de interese, oare nu ar trebui suplimentat locurile de la ANI;DNA, ca ar avea toti foarte mult de lucru in aceasta tarisoara in care coruptia in sistemul bugetar a ajuns ” pe noi culmi de progres”!!

Adaugă comentariu