Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Ministrul Mircea Dușa a ajuns în județ miercuri, 30 iulie, în jurul orei 20.00, și s-a intâlnit cu factorii responsabili în gestionarea situațiilor de urgență ce ar putea fi create de avertizările meteorologice ce cuprind căderi însemnate de precipitații, creșteri ale debitelor râurilor și scurgeri de pe versanți.

„Evaluăm măsurile deja stabilite de către Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență, și este foarte important ca în aceste zile să monitorizăm foarte serios situația, să înștiințăm populația și chiar să evacuăm oamenii dacă se impune acest lucru. Nu ni s-au solicitat forțe suplimentare, eu voi rămâne în zonă și vom cere sprijin și altor județe dacă trebuie. Sunt luate toate măsurile, a fost instituită permanența și vom sprijini cu orice e nevoie eventualele intervenții. Probleme se pot produce pe pâraiele mici, pe torenți“, a declarat Mircea Dușa la Reșița.

„Instituția prefectului a luat măsura ca toate unitățile administrativ teritoriale să fie informate, să asigure permanența și să țină legătura. E important și rolul comitetelor locale și ISU monitorizează și ține legătura cu acestea“, a precizat prefectul de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. aiurea….au stat la taifas….aceste probleme ar trebui rezolvate in masura posibilitatilor si in perioada in care nu sunt avertizari de cod galben..portocaliu sau rosu

Adaugă comentariu