Caraş-Severin, Romania

BĂUŢAR – Două proiecte au fost depuse de Primăria Băuțar. Pentru unul urmează licitaţia, celălalt aşteaptă răspuns.

Ambele proiecte au fost depuse pe masa Guvernului. Unul, în valoare de zece milioane de lei vizează introducerea apei curente în mai multe localităţi din comună, celălalt ţinteşte reabilitarea căminului cultural din Băuţarul de Sus.

Conform primarului Romulus Barbesc, viitoarea reţea de apă curentă va avea o lungime de aproximativ 40 km şi va deservi localităţile Băuţar, Bucova şi Cornişova. „Proiectul a fost depus pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi urmează licitaţia pe SEAP. Lucrările vor putea demara după desemnarea câştigătorului”, ne-a declarat primarul.

În ce priveşte al doilea proiect, acesta urmăreşte aducerea la standarde moderne a căminului cultural din centrul de comună. Proiectul se află pe masa Guvernului, în prezent fiind aşteptat răspunsul Executivului. În perioada următoare, Primăria va putea derula şi alte lucrări de interes întrucât comuna Băuţar face parte din recent constituitul grup de acţiune locală „Ţara Gugulanilor”. Acesta reuneşte 12 comune şi oraşul Oţelu Roşu. Fiecărei comune i se va aloca o sumă de bani. Despre suma care va reveni comunei Băuţar, primarul Barbesc declară că destinaţia banilor se va stabili ulterior primirii acestora, în funcţie de sumă şi de priorităţile comunei.