Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Localitatea Lipova a fost, recent, gazda unui puternic turneu de șah rapid, cu peste 200 de participanți, cu premii totale în bani și în obiecte de peste 4.500 lei, din Arad, Timișoara, Giarmata Vii, Alba Iulia, Dumbrăvița, Galați, Lugoj, Cugir, Deva, Nădlac, Dudeștii Noi, Sânandrei și Lipova.

La concurs, desfășurat în fosta „Casă a Armatei”, au fost prezenți și patru șahiști reșițeni. Iar cea mai bună clasare a avut-o Mihai Bolintiș (Muncitorul), situat pe locul nouă, la egalitate cu locul șase, cu 7 puncte, din nouă posibile, cu victorie la maestrul internațional Kristof Tamaș Balla. Au urmat Vuița Trifu, locul 42, Cristian Daniel Korcsek, locul 48 și Mihail Buzner, locul 49, toți trei de la Talbot.

„A fost un turneu de dimensiunile unui festival, iar noi reșițenii am avut posibilitatea să concurăm într-o companie selectă, cu șapte maeștri internaționali, patru maeștri FIDE. În plus, competiția a fost onorată de o mare maestră, Adela Cristina Foișor, multiplă campioană națională și componentă a echipei olimpice a României”.

Adaugă comentariu