Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Daria Grigoroiu și Sorina Ciuche s-au remarcat la Naționalele de sală de la Bacău.

Participarea la Campionatul Național de atletism în sală pentru juniori III a adus trei medalii pentru atletismul din județul Caraș-Severin. Ambițioasa Daria Grigororiu, de la CSS-CSU Reșița, a concurat cu succes în sala de la Bacău, cucerind două medalii în probele pe care s-a specializat. După prezențele pe podium la categorii mai mari de vârstă, la junioare I și II, eleva antrenorului Ștefan Nagy și-a arătat clasa și la categoria sa de vârstă, junioare III. Reșițeanca a fost la înălțime și a cucerit medalia de aur în proba de 60 m garduri, realizând și un record al României în această probă, cu timpul de 8 secunde și 69 de sutimi. Daria Grigororiu a urcat pe treapta a doua a podiumului în proba de 60 m plat, cu timpul de 7 secunde și 81 de sutimi, ceea ce reprezintă un record personal pentru ea.

„Sunt rezultate bune pentru mine, am obținut cinci medalii în acest an în concursurile de sală. Vreau să le mulțumesc antrenorului meu, profesorul Ștefan Nagy, și părinților mei care sunt mereu alături de mine și mă susțin în tot ceea ce fac”, a spus campioana națională Daria Grigoroiu. După cum Jurnal de Caraș-Severin și Caon.ro au anunțat în premieră încă de acum două săptămâni, Daria Grigoroiu va participa la începutul lunii mai la Gimnaziada 2018, la Marrakech, în Maroc, fiind una dintre cele cinci atlete născute în anul 2003 selecționate de Federația Română de Atletism pentru a reprezenta România la această importantă competiție.

În competiția națională a junioarelor III pe podium s-a aflat și o reprezentantă a Clubului Sportiv Școlar Caransebeș, Sorina Ciuche, medaliată cu bronz în proba de 800 metri, cu timpul de 2 minute, 17 secunde și 96 de sutimi, un record personal. A alergat și în proba de 1500 m, clasându-se pe locul 5. Antrenorul federal Cristian Dragomir a precizat că i-a plăcut atitudinea Sorinei Ciuche, în proba de 800 m, unde are două contracandidate puternice. A lăudat de asemenea evoluția a două sportive mai mici, născute în anul 2004, Hanni Brecica și Karina Nițu, două sportive de mare perspectivă, speranțe ale școlii caransebeșene de atletism.