Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Copiii noștri zburdă naivi și nevinovați pe lângă o sursă periculoasă de infecții.

La nici 300 de metri de cel mai modern spațiu de joacă din vestul țării, simțul olfactiv ne este agresat de miresmele pestilențiale ale unei toalete publice dezafectate. Deși spațiul este dezafectat și accesul înăuntru a fost blocat, niște creaturi bipede, asemănătoare omului, ca aspect fizic, au reușit să spargă geamurile, să-și lase excrementele și să arunce diverse gunoaie.

Clădirea cu pricina nu este nici măcar împrejmuită în vreun fel care să îngreuneze accesul micuților. Pe lângă aspectul de focar de infecții, locul prezintă și un real pericol de accidente pentru cei mici. Accesul spre fosta toaletă se face coborând sub nivelul solului, fără nici un parapet împrejmuitor, creându-se astfel o groapă de beton complet neprotejată. Copiii, jucându-se prin parc, dau mai mereu târcoale acestui loc, curioși să vadă ce-i acolo. Părinții stau ca niște vulturi încercând să prevină o nenorocire.

Autoritățile locale… nu știu ce fac. Au multe pe cap, într-adevăr, dar oare siguranța copiilor nu ar trebui să fie prioritară? Costă atât de mult să asaneze acest „monument” al prostiei şi nesimțirii umane?

Flavius Militaru

4 Comments

    • Ar trebui sa fi candidat resita la titlul de capitala culturala europeana cu atatea monumente:)))

  1. Au mai fost niste cazuri cu copii cazuti in fose septice lasate de izbeliste. Nu invata nimeni nimica

Adaugă comentariu