Caraş-Severin, Romania

MĂURENI – Uşor-uşor, încet-încet, comuna Măureni va avea şi asfalt, şi canalizare, ne spune cu încântare primarul Brian Filimon.

Veşti bune pentru locuitorii Măureniului, atât pentru cei din centrul de comună, cât şi pentru cei din satul Şoşdea. Nu mai puţin de 10 milioane de lei, din fonduri guvernamentale, sunt investiţi pentru introducerea reţelelor de canalizare şi pentru racordarea tuturor gospodăriilor la această utilitate. Proiectul se derulează în paralel cu cel de asfaltare a străzilor din comună, afectate de inundaţiile din urmă cu trei ani.

În clipa de faţă, potrivit primarului Brian Filimon, Măureniul şi Şoşdea au deja reţele de apă şi nu va mai fi mult până ce casele vor fi racordate şi la canalizare. Lucrările la cei aproximativ 30 de kilometri de reţea pentru ape uzate au demarat în decembrie 2016, iar până în prezent fost realizate în proporţie de 70%. Ţinând cont de dimensiunea reţelelor, primarul spune că este vorba despre un proiect mare, finanţat de Ministerul Dezvoltării, echipa executantului ducând cu paşi repezi lucrarea spre finalizare. Doar că, pe lângă reţele, se lucrează şi la o staţie de pompare şi la una de epurare, urmând ca punctul de finalizare al iniţiativei să fie dat de cei de la Enel, care-şi vor da avizele necesare pentru realizarea branşamentelor electrice ale obiectivelor.

A.M.

Adaugă comentariu