Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut joi, 27 iunie, ultimul examen din cadrul Evaluării Naţionale 2013. Subiectele pe care tinerii le-au avut de rezolvat la matematică au fost structurate pe trei mari cerinţe, fiecare subiect este notat cu 30 de puncte, iar 10 puncte sunt acordate din oficiu.

Subiectele pe care tinerii le-au avut de rezolvat la matematică au fost structurate pe trei mari cerinţe, fiecare cu mai multe subpuncte. La acest examen a fost extrasă varianta de subiect numărul 3, fiecare subiect este notat cu 30 de puncte, iar 10 puncte sunt acordate din oficiu.

Deşi unele voci afirmă că subiectele au fost „îngrijorător” de uşoare, pentru tinerii mai puţin pasionaţi de calcule răspunsurile nu au fost prea evidente. La primul subiect tinerii au avut de completat doar rezultatele unor calcule precum 4×4+10, dar şi răspunsul la întrebările „cel mai mare număr natural care aparţine intervalului (3,9) este numărul…” sau „perimetrul unui pătrat cu latura de 8 cm este egal cu…”.

Dacă toate acestea sunt calcule evidente de matematică, la punctul şase al primului subiect, tinerii au primit un exerciţiu de observaţie. Astfel, într-un tabel au fost prezentate rezultatele obţinute la un test de elevii unei clase, pe primul rând fiind trecute notele de la 1 la 10 iar pe cea de-a doua coloană numărul elevilor care au obţinut fiecare notă în parte.

Pentru a obţine cinci puncte la examenul de matematică absolvenţii clasei a VIII-a au avut de precizat numărul elevilor care au obţinut nota 8. Ce punctaj au obţinut tinerii cărăşeni la examenul de joi, dar şi cum s-au descurcat la Limba şi literatura română se va afla sâmbătă, 29 iunie. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00-20.00 pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în zilele de 30 iunie şi 2 iulie. Afişarea rezultatelor finale, după contestaţii, va avea loc în data de 3 iulie.

Lavinia Predescu

Adaugă comentariu