Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Viceprimarul Caransebeșului se referă la hotărârea Consiliului Local prin care liberalii au desființat Corpul de Control pe care primarul Felix Borcean îl înființase într-o ședință anterioară.

Pe scurt, vă reamintim că în luna martie, primarul Felix Borcean a trecut un HCL de înființare a Corpului de Control, în ciuda opoziției liberalilor. Faptul că doi consilieri PNL, Ioan Pop și Toma Tămășilă, au votat cot la cot cu cei PSD, i-a costat ulterior locul în PNL și în Consiliul Local. Două luni, mai târziu, în 8 mai, liberalii, din nou majoritari, au abrogat HCL-ul respectiv, desființând practic Corpul de Control. Decizie catalogată la vremea respectivă de primarul Felix Borcean ca „ilegală”, fapt pentru care edilul a contestat imediat la Instituția Prefectului decizia celor 10 liberali. După aproape trei luni, Instituția Prefectului s-a pronunțat în acest caz, apreciind că decizia liberalilor a fost una perfect legală.

Viceprimarul Marius Isac, inițiator al proiectului de desființare a Corpului de Control, spune că Instituția Prefectului a dovedit că cei 10 aleși liberali nu au încălcat legea. „Proiectul prevedea înființarea unui așa-zis <<Corp de control al Primarului>>, dar în realitate era vorba de înființarea a două posturi pentru <<apropiații personali ai primarului>>. S-a înființat un post de <<şef compartiment>>, funcție care nu există în legislația românească în vigoare pentru instituțiile publice și un post de consilier juridic IA. Propunere ce însemna și costuri salariale suplimentare. Prin adresa primită recent de la Instituția Prefectului se constată cu claritate că au avut dreptate consilierii PNL și Consiliul Local în majoritatea lui, ca și autoritate deliberativă!”, precizează viceprimarul liberal Marius Isac.

Adjunctul lui Felix Borcean mai afirmă că starea continuă de asediu din Consiliul Local Caransebeș ar trebui să înceteze. „Consider că ar trebui discuții deschise, transparente, pentru promovarea acelor proiecte care să ducă la binele comunității noastre. Nu să avem ca priorități doar dușmănii și răzbunări”, susţine viceprimarul PNL, Marius Isac.

L.A.

2 Comments

  1. interesant cum in tot orasul exista fantani in asfalt (reteaua de apa e ciuruita ) si ei au timp de alte mizerii. Aloooo.. suntei constienti ca va veni DNA-ul sa va intrebe cum s-a facut canalizarea / reteaua de apa in oras? cine a receptionat lucrarile? unde sunt banii? atunci vreau sa va vad…..

    • sa-l intrebe pe marele director dan isac de la aquacaras si pe marele director filipescu si pe aia de la consiliul judetean, ca e lucrarea lor. dan isac zicea ca e o usoara scumpire, cu cativa bani, si acum au scumpit cu un leu apa si cacatu

Adaugă comentariu