Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Luni dimineaţă, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin şi-a anunţat demisia! Şeful învăţământului cărăşean îşi motivează gestul prin apartenenţa la altă coloratură politică decât cea a noii guvernări, cu care nu rezonează.

„Sunt un om responsabil, o persoană echilibrată, iar demisia mea vine tocmai în această notă. Inspectorul şcolar general este reprezentantul Ministerului Educației în județ, este cel care aplică politicile educaționale la nivel județean. Ca orientare politică sunt un om de stânga, un social-democrat care gândește și crede că în mijlocul preocupărilor și politicilor noastre trebuie să fie omul. De aceea, mi se pare firesc, o dată cu schimbarea Guvernului, să îmi depun demisia din acestă funcție și să las în fruntea IȘJ CS o persoană care rezonează cu noua coloratură guvernamentală. Este adevărat că gestul meu putea să survină un pic mai devreme, dar am vrut să dau dovadă de responsabilitate și profesionalism și, cumva, să nu paralizăm activitatea educațională din județ“, a spus demisionarul șef al IȘJ CS.

Într-un comunicat de presă, Cornici a contabilizat realizările şi punctele vulnerabile, evaluând într-o notă optimistă drumul învăţământului cărăşean graţie proiectelor demarate pe care le va încredinţa succesorului său: „Au fost și valențe mai puțin plăcute/expuse/cunoscute ale învățământului cărășean, mă refer aici la tendința de scădere vizibilă a populației școlare la nivelul județului sau lupta pe care o duc școlile pentru reducerea și împotriva abandonului școlar, în creștere la nivel național, dealtfel. Pentru reducerea abandonului și/sau întoarcerea elevilor pe băncile școlilor trebuie gândite punctual strategii în regim de urgență. De aceea, am pus deja bazele unor proiecte cu finanțare europeană, cu o atragere consistentă de fonduri care se vor derula în perioada următoare și care, sperăm, vor aduce o schimbare în acest sens“.

La finalul mandatului, Marius Cornici a mulţumit colaboratorilor şi tuturor cadrelor didactice împreună cu care a obţinut succese la olimpiadele şcolare şi alături de care a depăşit perioada încărcată a tuturor examenelor şi a noului an şcolar: „O analiză atentă ne arată o creștere în clasamentul național sau în procentul  de promovabilitate ceea ce înseamnă că eforturile noastre nu au fost zadarnice“.

Cel mai tânăr inspector şcolar general a fost instalat în funcţie în 21 februarie 2019, iar din 18 noiembrie 2019, profesorul de istorie, care a fost şi directorul Colegiului Economic al Banatului Montan, se reîntoarce după zece luni la catedră.

Alexandra Gorghiu

4 Comments

  1. Oricum ar fi ” zburat”, copilașul Vioricăi! Și el și echipa lui de nevertebrate !

  2. Sa vedem acum ce aratare sinistra ne livreaza liberalii in fruntea ISJ-ului carasan!Tare sunt curios…ca au si ei niste specimene acolo…..adevarate „‘capacitati”,nu alta!

  3. Se vede că îl doare în p–ă de învățământul din județ… ar fi bine să-l trimită profesor unde a dus mutu iapa.

  4. Ce pacat, si ai investit ti-ai luat sacou albastru si cravata galbena, ai naibii liberali nu te-au primit.

Adaugă comentariu