Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Situaţia tot mai critică a reprezentantelor fotbalului din Caraş-Severin care au evoluat în Liga a III-a, în ediţia recent încheiată, ne referim la Muncitorul Voinţa Lupac şi A.F.C.M. Gloria Reşiţa, formaţii care s-au salvat pe ultima sută de metri de la retrogradare, aveau să anticipeze viitorul acestora.

Iar Voinţa Lupac, ce şi-a depăşit condiţia unei comune, cu un teren impecabil, dotat şi cu nocturnă, este una dintre grupările sportive care va renunţa la eşalonul trei al fotbalului românesc.

Cel puţin aşa rezultă din declaraţia primarului Marian Vlasici, un adevărat susţinător al mişcării sportive: „Cheltuielile sunt foarte mari, din toate punctele de vedere. Din păcate, federaţia de specialitate nu promovează o politică prin care să fie încurajat fotbalul de la bază. Baremurile de arbitraj, taxele la ambulanţă, echipele de intervenţie, şi altele, depăşesc posibilităţile noastre financiare. În concluzie, de dragul sportului, al fotbalului în special, ne vom concentra pentru o echipă de Liga a IV-a. Deocamdată. Poate, în timp, vor veni şi vremuri mai bune. Îmi pare foarte rău,darasta este realitatea. Aveam gânduri mari. Să mai realizăm un teren, dar…“.

A.R.