Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ministrul de Interne a declarat că polițiștii și sindicatele din MAI și-ar fi construit legi favorabile astfel încât o faptă administrativă sau disciplinară să fie clasată dacă au trecut 6 luni de la săvârșirea acesteia.

„De-a lungul timpului, poliţiştii şi sindicatele au avut grijă să îşi facă legi favorabile, adică dacă au trecut şase luni de la faptă, ea se clasează. Fac referire la toate faptele pe care poliţiştii le fac din punct de vedere administrativ sau disciplinar. A fost aşa o prietenie în acest minister, ca să se tărăgăneze cercetarea şi concluziile Corpului de Control să fie propuse ministrului spre aprobare într-o comisie exact la limita maximă a celor şase luni. Şi dacă au trecut cele şase luni, comisia a constatat şi a propus ministrului clasarea pentru că au ieşit din termen”, a declarat ministrul de Interne, Marcel Vela.

Potrivit lui Vela, „niciunde în societatea noastră, în lumea reală, în alte țări civilizate”, termenul de prescriere a unei fapte sau a unui act, la primării, la consilii județene, nu se clasează, nu se prescrie, după șase luni. Vela a dat drept exemplu propriul judeţ, chiar cazul şefului IPJ Caraș-Severin. „Corpul de Control a fost sesizat, a tărăgănat controlul timp de cinci luni și jumătate, în ultima parte a celei de-a șasea luni au propus doamnei Carmen Dan să facă acea comisie de analiză a controlului. Comisia s-a întrunit în data de 9 și a exprimat termenul în data de 6 și atunci ministrul nu a putut decât să claseze actul de control. Așadar, un inspector-șef de poliție din România face acte politice, poliție politică, se implică pe față, cu probe, cu termene și tot politic de la nivelul ministerului este ținut în palmă și apărat sau protejat”, a mai precizat Vela.

N.C.

3 Comments

  1. Vela va face minuni la ministerul pe care il pastoreste!Toata lumea stie ce „‘capacitate”‘ este si cat e de corect si cinstit!Doar cu acordul lui Ludo si Fritz!

  2. la Magistrati, dupa 6 minute. Sa fim seriosi domnule Ministru! Stiti si Dvs ca Justitia face minuni mai mari ca si popimea. Stiti de ce nu-si permit notarii in Occident sa umfle!? Pentru ca sunt Instante peste ei, pe cand in Romania, VOI liberalii si USR vreti sa desfintati Institutia de verificare a magistratilor. HABAR NU AVETI de legile de afara!

Adaugă comentariu