Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Clubul Rotary Lugoj a echipat sălile de operaţie ale spitalului din Caransebeş cu lămpi marca Berchtold, aduse de la un spital din Germania.

Potrivit managerului Horea Radu, în ultimele zile lămpile au suportat mici ajustări în ceea ce priveşte parametrii de funcţionare, fiind apoi amplasate în sala de operaţii de chirurgie generală şi în cea de operaţii ginecologice, precum şi în noua sală de naşteri şi intervenţii cezariene, care este în curs de amenajare.

„Aceste trei lămpi scialitice, foarte performante pentru sala de operaţie, cu două surse de lumină care se pot focaliza una peste cealaltă din diferite unghiuri, sunt primite prin efortul Rotary Lugoj şi al domnului Marius Gaidoş. Sunt funcţionale şi au o iluminare cu 50% mai mare a câmpului operator decât vechile instalaţii. Sper ca acesta să fie încă un pas pentru asigurarea unor servicii medicale de cât mai înaltă calitate pacienţilor din zona aceasta a Banatului“, a explicat Horea Radu.

În acelaşi timp, primarul Marcel Vela şi-a exprimat gratitudinea pentru donaţia ajunsă la spitalul caransebeşean: „Mulţumesc celor de la Clubul Rotary şi donatorilor care fac aceste gesturi de suflet. Este un ajutor foarte necesar actului medical, esenţial pentru intervenţiile chirurgicale şi vital pentru toţi pacienţii“.

Dacă ar fi fost achiziţionate de la un producător specializat, cele trei lămpi ar fi costat bugetul unităţii spitaliceşti câteva zeci de mii de euro.

Lidia Almăjanu

1 Comment

  1.  I-as multumi si eu domnului primar Vela daca ar lua masuri in privinta barului Einstein din Caransebes care functioneaza fara nici un fel de autorizatie si care se zvoneste ca are „protectia” domniei sale. Restul e cancan…insa daca se va stabili de catre organele de cercetare ca si primarul Vela este implicat in traficul de droguri de acolo atunci nu-l vad bine deloc cu toata sustinerea lui politica.

Adaugă comentariu