Caraş-Severin, Romania

ŞOPOTU NOU – Mai multe primării din Caraş-Severin au probleme cu finanţările guvernamentale. Printre acestea se numără şi cea din Şopotu Nou.

„Suntem încurcaţi rău de tot. Avem lucrare licitată, încă din 2009, pentru alimentarea cu apă a satelor Stancilova, Valea Roşie şi Valea Răchitei. În toţi aceşti ani s-a reuşit doar începerea lucrărilor la Stancilova, însă acestea au fost abandonate la scurt timp, din cauza finanţărilor ce au întârziat să apară. Acum ne aflăm într-o situaţie ingrată, pentru că şi puţinul care s-a făcut la Stancilova riscă să se degradeze”, ne-a spus supărat primarul comunei Şopotu Nou, Păun Baba.

O altă lucrare întreruptă din lipsa banilor este şi cea de la şcoala din centrul comunei. Aici învaţă puţin peste 100 de elevi, iar lucrările au demarat în urmă cu patru ani. „S-au efectuat atât reparaţii de interior cât şi de exterior. Avem podele laminate în clase şi lambriuri pe coridoare, un acoperiş nou şi, cel mai important, grupuri sanitare în interiorul şcolii. Ar mai fi de efectuat lucrări la faţada unităţii de învăţământ, şi mici retuşuri de interior. Am promisiuni că ni se vor aloca în perioada următoare 200.000 de lei, însă până nu mă văd cu banii în cont, nu vreau să mă bucur”, a mai precizat primarul din Şopotu Nou.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu