Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Sportiva originară din municipiul de pe Timiș și Sebeș a adus României o medalie de argint la Cupa Europeană de Judo.


Loredana Ohâi a ocupat sâmbătă, 15 iulie, locul al doilea în limitele categoriei 57 kg, la Cupa Europeană de judo de la Saarbrücken (Germania), după ce a fost învinsă în finală de franţuzoaica Sarah Harachi. Sportiva originară din Caransebeș a învins-o în optimi pe Ines Beischmidt (Germania), apoi a trecut de olandeza Dewy Karthaus, iar în semifinale a învins-o pe italianca Giulia Caggiano.

„Mă bucur pentru rezultatul Loredanei Ohâi. Este prima ei competiție după operația la cotul mâinii drepte, și iată că este pe drumul cel bun. Medalia de argint îi dă mare încredere, mai ales că la sfârșitul lunii august se va număra printre concurentele de la Campionatul Mondial de Judo din Ungaria. Prin intermediul Jurnal de Caraș-Severin doresc să-i transmit și eu felicitări fostei mele sportive și pentru că pe 17 iulie este ziua ei de naștere, vreau să-i urez un sincer «La mulți ani!» și multă putere de muncă”, a spus Ion Radu, antrenor de judo la Energetica din Caransebeș, cel care a descoperit-o și a pregătit-o o bună perioadă pe Loredana Ohâi.

Sportiva se antrenează de câțiva ani la Cluj-Napoca, este componentă a Centrului Olimpic Feminin de Judo, fiind legitimată la „U” CSM Cluj-Dinamo București.