Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Consilierii judeţeni liberali au iniţiat un proiect de hotărâre prin care vor schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Ionuţ Popovici.

În expunerea de motive se arată, printre altele, că Ionuţ Popovici nu a derulat nicio acţiune preventivă punctuală la nivelul instituţiilor de care a răspuns, respectiv cele din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, în afara controalelor, nici in ceea ce privește mĂsurile de protecție și asistență, nici in ceea ce privește managementul administrativ, financiar, al resurselor umane, acţiuni care să fie prezentate plenului Consiliului Judeţean. „Nu a avut o activitate care să poate fi adusă la cunoștința locuitorilor județului Caraș-Severin și care să necesite ocuparea în continuare a funcției de vicepreședinte al Consiliului Județean“, mai susţin consilierii liberali. Însă pentru ca proiectul să treacă, iniţiatorii au nevoie de votul a 2/3 din totalul consilierilor judeţeni, adică şi de votul unor consilieri PSD. Ce spune Marcel Vela, şeful liberalilor cărăşeni, despre acest proiect? Că nu este o iniţiativă nouă, ci consilierii liberali i-au cerut „domnului în cauză demisia şi anul trecut“. „Iniţiativa colegilor mei nu are legătură cu faptul că liderul PMP a jignit şi făcut în toate felurile PNL şi conducerea naţională“, a spus Marcel Vela.

Şeful liberalilor cărăşeni nu este convins în totalitate că proiectul va trece. „Anul trecut au cerut demisia verbal. Acum au făcut acest proiect care probabil nu va trece şi atunci şi preşedintele Consiliului Judeţean, şi PSD Caraș- Severin trebuie să-şi asume politic dezastrul legat de protecţia copilului. Dacă trece, atunci PNL va susţine doar un candidat consilier judeţean de la PMP, pe doctorul Purea, care cu siguranţă va face mai multă treabă în acest domeniu foarte delicat. Inițiativa colegilor mei nu are legatură cu jignirile aduse PNL şi nici cu faptul că Popovici este un aliat şi apărător de nădejde al PSD, uneori înverşunat împotriva Opoziţiei mai mult chiar decât alţi pesedişti“, a mai spus şeful PNL Caraş-Severin, Marcel Vela.

Despre proiectul de schimbare a vicelui CJ din funcţie, preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, ne-a declarat: „Nu am ce să spun prea multe despre acest proiect. Ştiu doar că nu văd niciun motiv să fie votat. Colegii consilieri de la PMP au fost mereu parteneri corecţi şi loiali ai PSD, asigurând o majoritate care a funcţionat foarte bine din 2016 încoace“.

Cât despre vicepreşedintele pe care vor liberalii să îl schimbe, acesta s-a abţinut de la declaraţii. „Sunt pe teren, îmi fac treabă, indiferent de rezultatul acelui proiect. Până în ziua şedinţei ce are pe ordinea de zi respectivul proiect nu comentez nimic şi nu declar nimic pe această temă. În ziua respectivă, voi spune tot ce am de spus“, ne-a spus Ionuţ Popovici.

2 Comments

  1. Abjecta si ordinara mei e si politica asta mizerabila!Nu e pentru oricine,trebuie sa ai „”ranza”‘ tare ca sa intri in asa o troaca de porci!

Adaugă comentariu