Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ordonanța de urgență ce are ca obiect de reglementare organizarea, administrarea și exploatarea pajiştilor permanente a intrat în vigoare.

Consiliile locale ale comunelor, orașelor şi municipiilor vor trebuie să demareze procedurii de concesionare/închiriere către agricultori în termen de 30 de zile. Pentru punerea în valoare a pajiştilor aflate pe domeniul public, autorităţile locale vor trebui să încheie contracte de închiriere pentru suprafeţele de pajişti disponibile, proporțional cu efectivele de animale deținute în exploatație, pe o perioada de maximum cinci ani.

Potrivit textului de lege, pajiştile permanente sunt suprafețe agricole de pașuni și fânețe, naturale sau cultivate, folosite pentru producția de iarbă sau de alte plante erbacee furajere.

5 Comments

 1. Un fermier iroseste pe cozi la APIA vreo doua zile. Inca 3 zile va pierde la banca sa-si capete banii. Si tot asa cu socoteala, Sistemul a ramas la fel de rigid, primitiv, salbatic, inuman, bolnav.

  • Cat de … esti!!!
   De ce sa stea 2 zile la banca ca sa-i dea banii?
   Ca idee…. banii intra pur si simplu in cont. De ce sa astepte 2 zile fermierul acolo?
   Poate sa-si verifice contul de pe smartphone. Ca doar si-au cumparat toti. (din banii de la APIA).

  • Pentru ca banii ii vin in 3 transe nu intr-una. Pentru ca fermierul de regula este o persoana care nu are card, care nu are incredere in cardul bancar ! Sigur se poate glumi pe spatele oricui chiar si pe spatele taranului. Dar nu intindeti coarda, s-ar putea sa se rupa si sa va plesneasca peste fata. Eu, nu votez!

 2. Pentru ca banii ii vin in 3 transe nu intr-una. Pentru ca fermierul de regula este o persoana care nu are card, care nu are incredere in cardul bancar ! Sigur se poate glumi pe spatele oricui chiar si pe spatele taranului. Dar nu intindeti coarda, s-ar putea sa se rupa si sa va plesneasca peste fata. Eu, nu votez!

 3. pentru GGii si altii ca d.sa: Pentru ca banii ii vin in 3 transe nu intr-una. Pentru ca fermierul de regula este o persoana care nu are card, care nu are incredere in cardul bancar ! Sigur se poate glumi pe spatele oricui chiar si pe spatele taranului. Dar nu intindeti coarda, s-ar putea sa se rupa si sa va plesneasca peste fata. Eu, nu votez!

Adaugă comentariu