Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Elevii din toate unităţile de învăţământ de pe raza judeţului nostru au beneficiat în intervalul 15-16 ianuarie, de lecţii oferite de oamenii legii.

Astfel, poliţişti de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Ordine Publică şi Poliţie Rutieră au stat de vorbă cu elevii atât de la şcoala generală, cât şi de la liceu, oferindu-le sfaturi preventive. De asemenea, ofiţerii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii le-au prezentat elevilor clipuri cu regulile de circulaţie, consecinţele grave ale accidentelor rutiere în care elevii sunt victime, precum şi cazuri de violenţă în şcoală.

Prevenirea infracţiunilor cu violenţă din unităţile de învăţământ şi a furturilor săvârşite s-au numărat printre subiectele aduse în discuţie de către poliţişti. De asemenea, oamenii legii au vorbit şi despre consecinţele comiterii de infracţiuni, consecinţe ce se pot materializa chiar în pedepse cu închisoare de la câteva luni la câţiva ani.

Toate aceste sfaturi oferă copiilor lecţii de viaţă, foarte utile pentru siguranţa acestora, cărora le-a fost explicat că un telefon mobil sau alte bunuri lăsate la întâmplare, bani ori bijuterii purtate la vedere reprezintă o tentaţie pentru hoţi. Poliţiştii de ordine publică şi proximitate sunt prezenţi zilnic şi în zona adiacentă şcolilor pentru a preveni orice faptă comisă cu violenţă căreia îi pot cădea victime elevi.