Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La inaugurarea investiţiei care are o valoare de 1,25 milioane de euro au participat Sorin Frunzăverde, preşedintele CJ, senatorul Iosif Secăşan, consilieri judeţeni, reprezentanţi ai unor instituţii cărăşene şi cadre medicale.

„Sperăm că vom fi şi administratorii sistemului sanitar, şi mă refer aici la puterile locale, nu doar la Consiliul Judeţean. De când am devenit proprietarii Spitalului Judeţean am dus o politică investiţională alertă, şi am investit, practic, peste 1,6 milioane de euro până în acest moment. Secţia pe care o inaugurăm astăzi este cea mai importantă investiţie şi vom continua în acest sens. Conducerea spitalului este în poziţia de a face o listă de priorităţi pentru a continua dotarea la secţiile de chirurgie, urologie, ORL şi altele. Ne gândim să alocăm, în perioada următoare, pentru asemenea dotări şi îmbunătăţiri ale infrastructurii încă circa 200.000 de euro“, a precizat Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, dr. Dumitru Secăşan, a declarat că „achiziţionarea unui RMN este unul dintre visurile cele mai frumoase ale noastre care a devenit realitate. Prin rezonanţa magnetică şi acest aparat de ultima generaţie ne ancorăm în realităţile şi la valorile medicale europene. De acum, în preocupările noastre privind prognoza diagnostică, prezumţia se transformă în certitudine. Gradul de satisfacţie al pacientului creşte, dar şi cel al medicului, deoarece diagnosticul de certitudine înlătură preocupări şi frământări“.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. Degeaba! Probabil ca nu va fi nici un medic care sa stie cum sa il foloseasca sau si mai probabil, casa de asigurari de sanatate nu va avea bani sa deconteze. Sistemul public de sanatate? Trist! 

Adaugă comentariu