Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Printr-o inițiativă a Ministerului Educației Naționale, Palatului Copiilor și a Primăriei Reșița, se încearcă renașterea tenisului de masă în oraș și, de ce nu, descoperirea de tinere talente care să reprezinte județul la competițiile naționale. Cursurile de inițiere sunt gratuite și se adresează elevilor și liceenilor, iar antrenamentele se desfășoară în fiecare sâmbătă, de la ora 9:30, la Școala Gimnazială „Mihai Peia” din Reșița.

Copiii interesați au nevoie doar de o paletă de tenis de masă, să fie echipați corespunzător și să fie dornici să descopere tainele acestui sport.

Palatul Copiilor, Ministerul Educației și Primăria Reșița au demarat un proiect cu scopul reînvierii tenisului de masă în Reșița. La Școala Gimnazială <<Mihai Peia>> din Reșița organizăm în fiecare sâmbătă cursuri gratuite de inițiere în tenisul de masă pentru elevii din Reșița. La aceste cursuri pot participa elevi din ciclul primar, gimnazial, dar și liceeni. Antrenamentele se vor desfășura pe tot parcursul anului școlar. Ne dorim în primul rând ca cei mici să facă mișcare, iar în al doilea rând să învețe să joace tenis de masă. Acest sport a decăzut în ultimul timp în Reșița. După o perioadă de timp vom face o evaluare și sperăm că în viitor vom avea copii care vor reprezenta județul Caraș-Severin la Olimpiada Națioanală a Sportului Școlar la această disciplină”, ne-a declarat Nicușor Franț, antrenor de tenis de masă.

Elev al Școlii Gimnaziale Nr. 2 Reșița, Andrei Gabriel Glăvan a spus: „Am venit să practic acest sport deoarece îmi place, sunt pasionat de tenis de masă și am vrut de mult timp să mă antrenez cu cineva care mă poate ajuta să progresez. Știu cât de cât să joc, am practicat la școală tenisul de masă împreună cu colegii mei și vreau să învăț cât mai bine să practic acest sport”.

Ștefan Moraru

Adaugă comentariu

Enable referrer and click cookie to search for pro webber