Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA. Societatea Transport Urban Reşiţa a finalizat montarea aparatelor care le permit reşiţenilor să-şi ia bilete de călătorie printr-o singură atingere a cardului. Biletul e tot 2 lei şi se intenţionează, pe viitor, introducerea posibilităţii de a cumpăra şi abonamente prin această metodă.

De fapt, începând de joi, 18 aprilie, Reşiţa este al şaselea oraş din ţară în care a fost introdusă această modalitate de plată în mijloacele de transport public. Iar societatea bancară a acoperit integral investiţia, „profitând“ doar de 10 bani din cei 2 lei încasaţi pentru bilet. Pot fi folosite carduri contactless Visa şi Mastercard emise oriunde în lume, indiferent de banca emitentă.

Inovaţia introdusă pe malurile Bârzavei a fost prezentată într-o conferinţă la care au participat primarul Ioan Popa, Dan Jurubescu, directorul TUR, şi Anca Flueraş, directorul zonal Retail BCR. Primarul a declarat că reşiţenii meritau şi acest detaliu al unui transport de calitate, adaptat secolului în care trăim, în vreme ce reprezentantul BCR explica intenţiile de investiţie în programul integrat Smart City. Iar directorul TUR a prezentat modalitatea de funcţionare a sistemului şi a precizat că în fiecare din cele 24 de autobuze ale societăţii au fost montate câte două validatoare de plată, respectiv câte unul în fiecare din cele patru microbuze. Sistemul completează validatoarele clasice deja montate.

2 Comments

  1. Se poate face plata cu telefonul prin contactless ?
    Asa se face in marile orase romanesti. de ce sa scoti cardul , portofelul, cand toata lumea sta cu smarturile in mana ? Sper ca se poate !!!

    • Da, se poate. Dacă foloseşti telefonul în loc de card pentru plată la supermarket, o poţi face şi aici. E acelaşi lucru.

Adaugă comentariu