Caraş-Severin, Romania

PĂLTINIŞ – Administraţia locală a găsit şi vinovaţii: Guvernul USL, catalogat ca fiind cel mai slab de până acum.

În urmă cu trei ani, în comuna Păltiniş, începea şantierul pentru amenajarea reţelei de canalizare, lucrare ce nici până azi nu s-a mai finalizat, şi care, potrivit declaraţiilor primarului Ioan Popovici, riscă să se distrugă. „Acest proiect este realizat în baza Ordonanţei 7/2006, cu bani de la Guvern. Lucrarea, care este realizată în proporţie de 95%, trebuia terminată până acum, însă, cum fondurile au fost sistate, iar constructorul a bătut pasul pe loc. Oricum, nu mă pot plânge de acesta, căci şi-a făcut treaba bine, şi a lucrat mai mult decât a fost plătit. Din păcate, riscăm să se distrugă tot ce s-a realizat până acum, pentru că nu avem bani pentru a încheia lucrarea!”, a declarat primarul.

Aflat la cel de-al patrulea mandat, Ioan Popovici consideră că actuala guvernare este cea mai slabă de până acum. „Pe vremea lui Tăriceanu nu se întâmpla aşa ceva. De la el am primit bani pentru reabilitarea şi modernizarea tuturor şcolilor din comună, unităţi de învăţământ pe care într-un timp foarte scurt le-am adus la nivelul celor din Uniunea Europeană. Aştia nici nu caută soluţii pentru rezolvarea problemei. Suntem blocaţi financiar din toate punctele de vedere, iar situaţia este aceeaşi şi în ţară. Suntem legaţi de mâini şi de picioare, pentru că suntem conduşi de cel mai prost guvern pe care România l-a avut după ’90”, a mai precizat edilul. Nu doar lipsa banilor este singura supărare a primarului din Păltiniş, ci şi faptul că, de la începutul anului, este „călcat” sistematic de cei de la Curtea de Conturi şi Direcţia Judeţeană a Finanţelor Publice Caraş-Severin.

„Curtea de Conturi ne caută din februarie, şi nici până azi nu a reuşit să încheie procesul-verbal cu cele constatate. Când am crezut că am scăpat de ei, ne-am trezit pe cap cu cei de la Finanţe. În loc să ne trimită atâtea controale, Victor Ponta şi al său guvern ar face mai bine să caute soluţii pentru ieşirea din impas a României, căci mai rău de atât nu am stat niciodată!”, a concluzionat iritat Popovici.

Roxana Bălan Nafiru

3 Comments

 1. „Pe vremea lui Tăriceanu nu se întâmpla aşa ceva. De la el am primit bani pentru reabilitarea şi modernizarea tuturor şcolilor din comună, unităţi de învăţământ pe care într-un timp foarte scurt le-am adus la nivelul celor din Uniunea Europeană.”
  CARE Scoli domn’ Primar??? Cea din Cornutel??? Ca cea din Paltinis, COM. Paltinis ati desfiintat-o!!!

 2. O domnule primar, chiar nu erau bani de terminat cei 5% cat au mai ramas?
  Sa va intreb altceva dl. primar, cum se face ca pentru Cornutel, satul in care locuiti s-au gasit banii sa se asfalteze toate strazile si sa renovati scoala, caminul etc.
  Poate ne spuneti si noua cum de drumul de la Crucea Rosie pana intrarea in satul Ohabita/Delinesti este praf desi s-a facut din fonduri europene, cum se face ca toate satele au apa curenta forata si cetateni acestora au apa in casa, iar satul Ohabita este singurul care nu are apa curenta in case(ati forat 3 puturi si nu ati dat de apa).Poate ne raspundeti si noua de ce nu se gaseste apa si pentru cetateni din Ohabita.
  Sau poate domnule Popovici, o plangere penala impotriva dumneavoastra ar rezolva problema?

  • va spun eu cum:la fel cum la jupa au bagat apa,si cand am vorbit cu lucratorii in momentul ala au zis ca beneficiaza in primii ani numai cei care platesc si bani multi15mil.,iar dupa 3-4 ani bate in fiecare poarta la tot prostul daca vrea apa pe bani normal de 5mil.si dupa cum se vede,asa se intampla.

Adaugă comentariu