Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Astăzi, 1 Decembrie, sărbătorim Ziua Naţională a României, ziua Marii Uniri din 1918.

La Reşiţa, sărbătoarea de 1 Decembrie debutează de la ora 12.30, cu manifestările organizate de către Primărie și Centrul Militar Județean Caraș-Severin în Centrul Civic. Acestea vor fi urmate, de la ora 13.30, de un spectacol cultural artistic. De la ora 18:00, la cinematograful „Dacia” din Reșița, se va desfășura un spectacol folcloric unde vor evolua soliști vocali din Banat.

La Caransebeş, programul pregătit de municipalitate va începe la ora 12, prin constituirea dispozitivului de onoare şi de întâmpinare a oficialităţilor, urmat de o slujba religioasă, şi alocuţiunile oficialilor şi ale oamenilor politici şi depunerile de coroane la „Crucea identităţii neamului”. Parada militară şi tradiţionala masă, ce va fi servită în Piaţa Revoluţiei, vor încheia prima parte a manifestărilor de la Caransebeş. În cea de-a doua parte, va avea loc un concert susţinut de taraful „Olanii” şi soliştii Vanesa Olan, Ştefan Isac, Alin Olan, Ionela Bădălan, Norica Haţegan şi Petrică Miulescu Irimică. Pe scenă vor evolua şi dansatorii ansamblurilor „Armenişana” „Zestrea Gugulanilor” şi „Junii Gugulanilor”.

Cu această ocazie, Jurnal de Caraş-Severin şi CAON vă urează tuturor celor care vă simţiţi români, indiferent de locurile unde v-a purtat soarta, un călduros „La mulţi ani“!

3 Comments

  1. Cutremur de 3,4 grade la adancimea de 191 de km in apropiere de Tn Severin. Amenintator !

Adaugă comentariu